Tőzsde

A tőzsde?! A TE elsődleges célod a profit?
Tőzsdei szaktudással, tartós sikerekért!
DAX, BUX index, /Ft, Apple, OTP részvény

SikerNavigátor

A TP SikerNavigátor célja: Sikerre navigálunk!
Bármilyen anyagi körülményről indulva, ha ... >
Hisszük: Igazi sikerek, nem csak a tőzsdén!

..és Te?

... szeretnéd?  >  Válassz az alábbiakból:

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó
Regisztráció: Magánszemély
 Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
Cég / Váll.

> TP SikerNavigátor Online Kurzus - Bevezető!

tipp:

TP - Bejelentkezés a tőzsdeportálra

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó  
Regisztráció: Magánszemély
  Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
 Cég/Vállalkozás

Tőzsdék! - A világ tőzsdéinek rövid bemutatása....

Tartalomjegyzék
Az oldal tartalmainak gyors eléréséhez!

TP Arany

A lap like és megosztás tevékenységével plusz TP Tőzsdearanypontok gyűjthetőek!

A kiegészítő szabály ehhez a lapohoz, hogy a megosztásnál 1-2 mondatban írd le, hogy neked melyik tőzsde logója tetszik a legjobban, illetve miért.

Az oldalhoz tartozó KuponKód és feltöltés - bejelentkezés után - ide kattintva.
További információk az Aranyásók rendszerről ide kattintva.

 

EURÓPAI TŐZSDÉK

A Magyar tőzsde

Budapesti Értéktőzsde

Budapest Stock Exchange (BÉT)

 BÉT - Budapesti Érétktőzsde

A magyar tőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését Pesten. Az intézmény először értékpapírtőzsdeként jött létre, de négy évvel később magába olvasztotta a gabonakereskedelem központját és felvette a Budapesti Áru- és Értéktőzsde (BÁÉT) nevet. A magyar tőzsde nemzetközi jelentőségét mutatja, hogy 1889-től a budapesti jegyzéseket Bécsben, Frankfurtban, Londonban és Párizsban is közölték. A kilencvenes évektől a magyar államkötvények rendszeres szereplői voltak a londoni, párizsi, amszterdami és berlini börzéknek. A II. világháborút követően a magyar ipar nagyobbik részét érintő államosítás után, 1948. május 25-én Budapesti Áru- és Értéktőzsdét feloszlatták, annak vagyonát pedig állami tulajdonba vették.

A Budapesti Értéktőzsde a rendszerváltást követően - 1990. június 21-én - újra megnyitotta kapuit: 41 alapító taggal és az induláskor egyetlen bevezetett részvénnyel, az IBUSZ-szal.

Az azonnali piacot tekintve a tőzsdetermi ( > más nevén: tőzsdeparkett, tőzsdeparketten), nyílt kikiáltásos kereskedés - részleges elektronikus támogatással 1995-ig működött a BÉT-en. Ekkortól már az értékpapírok kereskedése mind a kereskedési teremben, mind távkereskedési rendszerben folyt egészen 1998 novemberéig, amikor az új, immáron teljes mértékben távkereskedési rendszert, a MultiMarket Trading System-et (MMTS) bevezették. A kereskedési "csatazaj" kevesebb mint egy évvel később, 1999 szeptemberében ült el végleg a teremben, ekkor indult el a határidős piac elektronikus távkereskedési platformja.

A versenyképesség megőrzése és erősítése érdekében 2002 áprilisában az új tőzsdetanács a tizenkét évnyi önálló jogi személy lét után a gazdasági társasági forma mellett döntött.

A Tőzsde életében a 2004-es év meghatározó eseményeket hozott. Jelentős átrendeződés zajlott a BÉT tulajdonosi szerkezetében, melynek nyomán tőkeerős osztrák bankok, valamint a Wiener Börse és az Österreichische Kontrollbank AG vásárolta meg a Tőzsde többségi részesedését.

A Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Árutőzsde tevékenységének integrációja révén, 2005. november 2-óta árupiaci kereskedelem is folyik a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde 2010. január 14-től tagja a CEESEG AG Holdingnak, amely 50,45%-ban tulajdonosa a BÉT-nek, 100%-ban a bécsi, 92,74%-ban a prágai és 99,85%-ban a ljubljanai tőzsdének. A közép- és kelet-európai régió részvényforgalmának mintegy kétharmadát teszik ki (2009. júliusi adatok alapján) a szövetség börzéin bonyolított ügyletek. A Tőzsdeszövetség együttesen kínál egyszerű hozzáférést négy vonzó, hosszú távú növekedési lehetőségekkel rendelkező piachoz.

A BÉT 2011. novemberében elindította alternatív kereskedési platformját BÉTa Piac néven, amelyen az induláskor tíz európai nagyvállalat papírjaival lehet kereskedni.

2013. december 6-án elindult a Tőzsde új kereskedési rendszere, a XETRA®, amely leváltotta a tizenöt éve használatban lévő régi rendszert. Az új kereskedési platform bevezetésével a magyar tőzsdén jegyzett cégek Európa 18 országának kereskedőivel, befektetőivel kapcsolódnak össze közvetlenül, míg a hazai befektetési szolgáltatók és befektetők több ezer új befektetési eszközhöz kapnak közvetlen elérést, megnyitva ezzel a teret a további piacbővülés lehetősége előtt.

További információ a Magyar tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bet.hu

 

A Görög tőzsde

Athens Stock Exchange (ASE) vagy ATHEX

 

 A Görög tőzsde

 

A Görög tőzsdét 1876-ban alapították, amelynek épülete 2007-ig Athénban, a Sofocleous utcában volt, ami Athéni üzleti központjában van. Ennek köszönhetően az utca név és a tőzsde neve egymás szinonimája is lett. Jelenleg az Athinon út 110-ben található a tőzsde.

2002-ben egyesült az Athéni értéktőzsde és az Athens Derivatives Exchange (CFD, származtatott tőzsde). A Görög tőzsde jelenlegi tulajdonosa a HELEX csoport.

A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-17:00 óra között zajlik.

További információ a Görög tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: www.ase.gr

 

A Belga tőzsde

Brussels Stock Exchange vagy Euronext Brussels

 

A Belga tőzsde

A Belga tőzsdét (franciául: Bourse de Bruxelles, holland: Beurs van Brussel), rövidítve BSE-t 1801. Július másodikán alapították.

2000. Szeptember 22-én a Belga tőzsde összeolvadt a Paris Bourse, a Lisszabon és az amszterdami tőzsdékkel, megalapítva az első Pán - Európai tőzsdét, amit Euronext-nek neveznek. A Belga tőzsde jelenleg az NYSE EURONEXT csoporthoz tartozik. A Belga tőzsde legismertebb indexe a BEL20.

További információ a Belga tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk:https://www.euronext.com/

 

A Bolgár tőzsde

Bulgarian Stock Exchange (BSE)

 

A Bolgár tőzsde

A Bolgár tőzsdét 1914-ben alapították a fővárosban, Szófiában. A második világháború után megszűnt a működése, csak 1911 végén indult újra a kereskedés. 2010 májusa óta a Bolgár tőzsde 44 %-os tulajdonosa a bolgár kormány, akik az egész világon keresnek potenciális befektetőket.

A bolgár tőzsde többek között a következő indexeket jegyzi: SOFIX, BG40, BGTR30, BGREIT.

További információ a Bolgár tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bse-sofia.bg/

 

A Ciprusi tőzsde

Cyprus Stock Exchange (CSE)

 

A Ciprusi tőzsde

A ciprusi tőzsde 1996. március 29-én kezdte meg működését Nicosiában, 2006 óta egy közös platformon szerepel az Athéni tőzsdével. A Ciprusi tőzsde lehetővé teszi a magán vagy állami vállalatoknak, hogy a kötvényeiket felsorolják a feltörekvő cégek piacán (Emerging Companies Market - ECM)

A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-17:00 óra között zajlik.

További információ a Ciprusi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.cse.com.cy/en/

 

A Cseh tőzsde

Prague Stock Exchange (PSE)

 

A Cseh tőzsde

A Cseh tőzsdét a fővárosban, Prágában alapították 1871–ben. A második világháború után közel 50 évig szünetelt a működése a Prágai tőzsdének, és csak 1993-ban indult újra. A Prágai tőzsde a második legnagyobb a közép-kelet Európai tőzsdék között. A PSE egy részvénytársaság, melynek legnagyobb részvényese CEESEG Aktiengesellschaft, 92,739% tulajdoni részesedéssel. A közgyűlés a legfőbb végrehajtó szerve, a tőzsdei kamara a hatósági szerv, valamint a felügyelő bizottság felügyeli a tőzsde működését. A kereskedést csak engedéllyel rendelkező tőzsdei tagok végezhetik.

További információ a Cseh tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.pse.cz/

 

A Dán tőzsde

Copenhagen Stock Exchange (CSE)

 

A Dán tőzsde

A Dán tőzsde egy nemzetközi piac, ahol a Dán értékpapírokat, beleértve a részvényeket, kötvényeket, kincstárjegyeket, valamint a pénzügyi határidős és opciós ügyleteket lehet lekereskedni. A Koppenhágai székhelyű tőzsdét 1625-ben alapították, amelynek jelenleg az OMX csoport a tulajdonosa. A Dán tőzsde éves forgalma meghaladja a 172,5 Milliárd Eurót.

További információ a Dán tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomxnordic.com/

 

A Finn tőzsde

NASDAQ OMX Helsinki Exchange

 

A Finn tőzsde

A Finn tőzsdét 1912. Október 7.-én alapították Helsinkiben.

1990 Április 1.-én a kereskedést átalakították elektronikus formájúvá a HETI (Helsinki Stock Exchange Automated Trading and Information System) rendszer által.

A Finn tőzsde 2003-ban csatlakozott az OMX Nordic csoporthoz.

A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-18:30 óra között zajlik.

További információ a Finn tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomx.com/

 

A Francia tőzsde

Euronext Paris

A Francia tőzsde

A Francia tőzsdét 1724-ben, Párizsban alapították.

Az Euronext Paris, korábbi nevén a Paris Bourse, amely az Amszterdami, Lisszaboni és Brüsszeli tőzsdékkel egyesült 2000 szeptemberében, az Euronext NV formájában, amely a második legnagyobb Tőzsde Európában, az Egyesült Királyságbeli London Stock Exchange-e után.

További információ a Francia tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.euronext.com/

 

A Holland tőzsde

Amsterdam Stock Exchange Euronext Amsterdam

A Holland tőzsde

Az Amszterdami Tőzsde a legkorábban alapított tőzsde, melynek sikerén felbuzdulva alakítottak tőzsdéket szerte a világon.

Az Amszterdami tőzsdét 1602-ben a Holland Kelet-indiai Társaság (VOC) alapította. 2000 szeptemberében egyesült a Belga és Francia tőzsdékkel az Euronext Amsterdam formációban.

További információ a Holland tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.euronext.com/

 

A Horvát tőzsde

Zagreb Stock Exchange (ZSE)

A Horvát tőzsde

Az első Horvát tőzsdét Riejekában alapították 1750-ben, a ma is létező Horvát tőzsdét, a Zagreb Stock Exchange-et 1991-ben alapították. A Horvát tőzsde hivatalos indexe a CROBEX, ami 1997-ben indult. 2008 Április 11.-ére már 376 cég részvényeivel lehetett kereskedni a ZSE-n.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-16:00 óra között zajlik.

További információ a Horvát tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://zse.hr/default.aspx?id=122

 

A Lengyel tőzsde

Warsaw Stock Exchange (WSE)

A Lengyel tőzsde

Az első Lengyel tőzsdét Warsaw Mercantile Exchange néven alapították 1817. május 12-én. A második világháború után a tőzsdei kereskedést leállították és csak 1911. április 16.-án indult újra. Az újranyitáskor rögtön áttértek az elektronikus kereskedésre, az ekkor még csak összesen 5 kereskedhető részvény esetén. 1997-re sikerült elérni, hogy több mint 100 cég részvényeivel lehessen kereskedni.

További információ a Lengyel tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://gpw.pl/root_en

 

A Lett tőzsde

NASDAQ OMX Riga Exchange

A Lett tőzsde

A Lett tőzsdét Rigában, 1816-ban alapították, azonban a tényleges kereskedés csak 1995-ben indult meg. Kezdetben csak hetente egy napon volt nyitva a tőzsde, és a parketten kereskedtek. A lett tőzsde jelenleg a NASDAQ OMX csoporthoz tartozik.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 08:30-16:30 óra között zajlik.

További információ a Lett tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?lang=en

 

A Litván tőzsde

NASDAQ OMX Vilnius Exchange

A Litván tőzsde

A Litván tőzsde Vilniusban 1993-ban alakult.
A vállalat jelenleg az OMX csoporthoz tartozik, karöltve a Helsinki és Stockholmi tőzsdékkel.
A Litván tőzsde, a Rigai és Tallinni tőzsdével együtt alkotják közösen a balti piacot, ami azért jött létre, hogy minimálisra csökkentsék befektetési korlátokat az észt, lett és litván piacokon.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 08:45-16:30 óra között zajlik.

További információ a Litván tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?lang=en

 

A Luxemburgi tőzsde

Luxembourg Stock Exchange

A Luxemburgi tőzsde

A luxemburgi tőzsdét 1928. Április 5.-én alapították Luxemburg városban a Joseph II sugárúton. A Luxemburgi tőzsde meghatározó indexe a LuxX index. A Luxemburgi tőzsde az Európai kötvénypiac legjelentősebb szereplője.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 07:15-17:35 óra között zajlik.

További információ a Luxemburgi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.bourse.lu/home

 

A Makedón tőzsde

Macedonian Stock Exchange (MSE)

A Makedón tőzsde

A Makedón tőzsde a fővárosban Skopjében található, amit 1995-ben alapítottak 13 bank és 3 biztosító által. A tényleges kereskedés azonban csak 1996-ban indult meg.
A Makedón tőzsde főbb indexe az MBI 10, az MBID és az OMB.

További információ a Makedón tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.mse.mk/mk/

 

A Máltai tőzsde

Malta Stock Exchange

A Máltai tőzsde

A Máltai tőzsde 1992-ben nyitotta meg kapuit a fővárosban, Valettában.
A Máltai tőzsdén elsősorban az ottani, hazai termékekkel foglalkoznak.
Málta legfontosabb indexét, a MALTEX-et 1995. December 27.-én kezdték jegyezni.

További információ a Máltai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.borzamalta.com.mt/

 

A Német tőzsde

Gruppe Deutsche Börse

 A Német tőzsde

A Német tőzsdét 1992-ben Frankfurtban alapították. A Német tőzsdének a világ legkülönbözőbb városaiban van irodája, többek között Pekingben, Parisban, és New Yorkban is, összes alkalmazottainak létszáma meghaladja a 3 500 főt.
A Német tőzsde tulajdonosa többek között egy luxemburgi elszámoló háznak, a Clearstreamnak, valamint az MNI (Market News International) globális pénzügyi hírügynökségnek is.

További információ a Német tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://deutsche-boerse.com/

 

A Norvég tőzsde

Oslo Stock Exchange


 A Norvég tőzsde


Az Oslói tőzsdén elsősorban a Norvég cégek részvényeivel lehet kereskedni. Az Oslói tőzsdét 1819-ben alapították, ahol kezdetben nem volt szervezett tőzsdei kereskedelem, elsősorban hajóval, áruval, külföldi valutával kereskedők találkozóhelye volt. Részvényeket és kötvényeket vásárolni csak 1881-től lehetett.
1988-tól az Oslói tőzsdén elektronikus kereskedelmi rendszert alakítottak ki, amely 1999-től kezdve már kiszorította a klasszikus parketten való kereskedést. Az Oslói tőzsdén a legfőbb index az OBX index, ami a 25 leglikvidebb vállalatot jellemzi.

További információ a Norvég tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.oslobors.no/

 

A Portugál tőzsde

Euronext Lisbon

A Portugál tőzsde 

A 2002-ben alapított jelenlegi Portugál tőzsde az Euronext Lisbon nevet viseli, ami helyileg Lisbonban található.
Az első portugál tőzsdét 1769-ben alapították Bolsa de Valores de Lisboa néven. Jelenleg a Lisboni tőzsde a Pán Európai Euronext N.V. globális csoportnak a tagja.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-17:30 óra között zajlik.

További információ a Portugál tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bolsadelisboa.com.pt/

 

A Román tőzsde

Bucharest Stock Exchange (BSE)

 A Román tőzsde

A Bukaresti Román tőzsdét 1882-ben nyitották meg, amit a kommunisták 1945-ben bezárattak, újranyitása csak 1995 Áprilisában történt meg.
A kereskedés jelenleg az ARENA nevű elektronikus rendszeren keresztül történik. 2013 végére több mint 80 vállalatot vezettek be a szabályozott piacra.
2013–ban az indexei 22,5 %-al értékelődtek fel, ezzel az előkelő 15. helyen állt globális szinten.
A Bukaresti tőzsdének 6 indexe van: BET, BET-CI, BET-FI, ROTX, BET-XT, BET-NG.

További információ a Román tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bvb.ro/

 

A Spanyol tőzsde

Spanish Exchanges

 A Spanyol tőzsde

Az első tőzsdét Spanyolországban 1809-ben alapították Madridban, a tényleges indulás azonban csak 1831-ben valósult meg, a Bolsas y Mercados Españoles tulajdonosi körnek köszönhetően. 1993-ban teljes egészében áttérték az elektronikus alapú kereskedésre. A Madridi tőzsde tagjai 41 nagy pénzintézet, valamint 12 értékpapír kereskedő.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-17:30 óra között zajlik.

További információ a Spanyol tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bolsamadrid.es

 

A Svájci tőzsde

SIX Swiss Stock Exchange (SWX)

 A Svájci tőzsde

A legkorábbi Svájci tőzsdét Genfben alapították 1850-ben, majd 1866-ban Baselban, 1873-ban Zürichben. A jelenlegi Svájci tőzsde ezeknek az összeolvadásából született 1995-ben, amikor is a világon elsőként, teljesen automata kereskedelmi rendszert indítottak el. 2008 –ban a SIX csoport egyesült a Telekurs csoporttal, innentől kezdve SIX Swiss Stock Exchange a Svájci tőzsde neve.
A fő indexe az SMI, a Svájci Piaci Index, ami a 20 legjelentősebb részvény mozgását mutatja.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-17:30 óra között zajlik.

További információ a Svájci tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.six-swiss-exchange.com/index.html

 

A Svéd tőzsde

NASDAQ OMX Stockholm Exchange

 A Svéd tőzsde

Az első Svéd tőzsdét 1863-ban Stockholmban alapították. 1998 - ban az OM felvásárolta, ami később az OMX nevet viselte. 2008-óta a Svéd tőzsde a NASDAQ OMX csoport tagja.
Az elektronikus kereskedésre 1990 Június elsején álltak át. Fő indexe az OMX Stockholm 30.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-17:30 óra között zajlik.

További információ a Svéd tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomx.com/

 

A Szerb tőzsde

Belgrade Stock Exchange (Belex)

 A Szerb tőzsde

A Szerb tőzsdét 1894. November 21.-én, Belgrádban alapították és a második világháború után 1953-ban bezárták.
Két indexe van: a BELEX15, és a BELEXline.
Mostanra a Szerb tőzsde több mint 90 cég papírjait mutatja.

További információ a Szerb tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.belex.rs/eng/

 

A Szlovák tőzsde

Bratislava Stock Exchange (BSSE)


 A Szlovák tőzsde


A Szlovák tőzsdét 1991. Március 15.-én alapították a Szlovák pénzügyminisztérium döntéshozása alapján, működését azonban csak 2001 Június 21.-én kezdte meg.
A Pozsonyi tőzsde hivatalos indexe a SAX (Slovenský akciový index)

További információ a Szlovák tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bsse.sk/default.aspx

 

A Szlovén tőzsde

Ljubljana Stock Exchange (LJSE)

 A Szlovén tőzsde

Az első Szlovén tőzsdét 1924-ben alapították a fővárosban, Ljubljanában. A jelenlegi tőzsdét 1989-ben alapították, melynek egyetlen részvényese a CEESEG.
A legfontosabb indexe az SBI TOP blue-chip index, ami a Szlovén tőkepiacot jellemzi.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-13:00 óra között zajlik.

További információ a Szlovén tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.ljse.si/

 

A Török tőzsde

Istanbul Stock Exchange (ISE)

 A Török tőzsde

A török tőzsdét 1986-ban alapították az Ottomán birodalom idején Isztambulban.
A Török tőzsdén mára több mint 320 cég papírjait jegyzik, legfontosabb indexei a BIST 30, BIST 50, BIST 100.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-17:30 óra között zajlik.

További információ a Török tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://borsaistanbul.com/en/home-page

 

A Nagy-Britanniai tőzsde

London Stock Exchange (LSE)

 A Nagy Britanniai tőzsde

A Brit tőzsdét 1801-ben alapították Londonban, a Szent Pál katedrális közelében. Elődjének tekinthető az 1571-ben Thomas Gresham által alapított Királyi tőzsde (Royal Exchange).
A Londoni tőzsde az egyik legnagyobb a világon, ahol nem csak hazai papírokkal kereskednek. Több mint 3200 cég részvényei elérhetőek, többek között a magyar MOL és az OTP is.
2010-től Linux alapú kereskedést alakítottak ki.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 08:00-17:00 óra között zajlik.

További információ a Nagy - Brianniai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.londonstockexchange.com/

 

Az Észt tőzsde

NASDAQ OMX Tallinn Exchange

 Az Észt tőzsde

Az Észt tőzsdét 1920-ban alapították Tallinban, majd 1995-ben átalakult 10 bank, 9 kereskedelmi cég segítségével a NASDAQ OMX Tallinn-á.
A kereskedés csak 1996-ban indult meg, összesen 11 értékpapírral.
A fő indexe a korábban TALSE néven ismert OMX Tallinn. Az Észt tőzsdén 1994-ben bevezették az elektronikus kereskedelmi rendszert.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-16:00 óra között zajlik.

További információ az Észt tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomxbaltic.com

 

Az Ír tőzsde

Irish Stock Exchange (ISE)

 Az Ír tőzsde

Az első Ír tőzsdét 1793-ban alapították Dublinban. 1973-ban az Ír tőzsde egyesült a többi Britt és Ír tőzsdékkel, és így tagjává váltak a Stock Exchange of Great Britain and Ireland-nek, aminek mai utódja a Londoni értéktőzsde.
1973 és 1986 között nem listázták újabb cégek részvényeit. A jelenleg is létező Ír tőzsdét 1995-ben alapították, és 2000-ben tértek át az elektronikus alapú kereskedésre. Jelenleg 49 papírral lehet kereskedni.

További információ az Ír tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.ise.ie/

 

Az Izlandi tőzsde

Iceland Stock Exchange (ICEX)

 Az Izlandi tőzsde

Az Izlandi tőzsdét a Központi Bank kezdeményezésére alapították több bank és brókercég segítségével, 1985-ben Reykjavíkben.
Az első kereskedés 1986-ban indult állampapírokkal, majd 1990-től kezdve részvényekkel is lehetett kereskedni. 2006 Szeptember 19-én csatlakozott az OMX Nordic csoporthoz.
2008 Október 6.-án Az Izlandi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggesztik a kereskedést a szabályozott piacon, ennek folyományaként az újranyitáskor Október 14.-én a részvény index 76%-ot esett.
Az Izlandi tőzsde fő indexei a OMXI6 és az OMX Iceland All-Share.

További információ az Izlandi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaqomx.com/

 

Az Izraeli tőzsde

Tel Aviv Stock Exchange (TASE)

 Az Izraeli tőzsde

A Tel Avivi tőzsde Izrael egyetlen tőzsdéje, amit 1935-ben alapítottak. A TASE az egyetlen nyilvános piac, Izreaelban, ahol kereskedhetnek értékpapírokkal.
A Tel Avivi tőzsdén 622 cég részvényeivel lehet kereskedni. Tulajdonosi köre 15 bank és 12 befektető ház.
Fő indexei a TA-25, TA-100, TA BlueTech-50.
2013. Júniusa óta a kereskedés Hétfőtől csütörtökig helyi idő szerint 09:30-17:30 óra között, valamint vasárnaponként helyi idő szerint 09:30-16:30 óra között zajlik.

További információ az Izraeli tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.tase.co.il/Eng/Pages/Homepage.aspx

 

Az Olasz tőzsde

Italian Stock Exchange


 Az Olasz tőzsde


Az Olasz tőzsde, jelenlegi nevén a Borsa Italiana 1808.-ban lett alapítva Milanban. 1997-ben privatizálták és a London Stock Exchange csoport tagja lett.
2005-ben a Borsán jegyzett cégek értéke meghaladta a 890 Milliárd Dollárt.
Főbb indexei az FTSE MIB , FTSE Italia All-Share, FTSE Italia Mid Cap, FTSE Italia Small Cap, FTSE Italia Micro Cap, FTSE Italia STAR, FTSE AIM Italia.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-17:25 óra között zajlik.

További információ az Olasz tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.borsaitaliana.it/

 

Az Orosz tőzsde

Moscow Stock Exchangee (MICEX-RTS)

Az Orosz tőzsde 

Az Orosz tőzsdét 1989-ben alapították Moszkvában. Jelenlegi formájában 2011 December 19-e óta létezik, amikor is a két legnagyobb Moszkvai székhelyű tőzsde a Moscow Interbank Currency Exchange (MICEX) és a Russian Trading System (RTS) egyesült.
Innen származik a neve, a Moscow Exchange MICEX-RTS is.
A tőzsde nyitásának kezdetében csak devizakereskedéssel lehetett tevékenykedni a piacon.

További információ az Orosz tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://moex.com/en/

 

Az Osztrák tőzsde

Wiener Börse AG (WBAG)


 Az Osztrák tőzsde


Az osztrák tőzsde az egyik legkorábban alapított tőzsde a világon. Mária Terézia alapította 1771-ben Bécsben, azért, hogy állami kötvényeket lehessen vásárolni.
Jelenleg az Osztrák tőzsdén a fejlett XETRA és EUREX infrastruktúrát használják.
A Bécsi tőzsde a legnagyobb Közép és Kelet Európai tőzsdei csoporthoz, a CEESEG-hez tartozik. Az Osztrák tőzsde és a BÉT között komoly kapcsolat van, kereskedelmi és információs területen.

További információ az Osztrák tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.wienerborse.at/

 

Az Ukrán tőzsde

PFTS Stock Exchange

 Az Ukrán tőzsde

A PFTS az Ukrán tőzsdék közül a legnagyobb, amelyet 1996-ban alapítottak Kievben.
Fő indexe a PFTS index, aminek kosarában 20 cég részvényei vannak.
2010-ben már több mint 150 céget jegyeztek az Ukrán tőzsdén.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 11:00-17:00 óra között zajlik.

További információ az Ukrán tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.pfts.com/en/

 

ÉSZAK-AMERIKAI TŐZSDÉK

A New York-i tőzsde

NYSE MKT LLC, korábbi nevén

American Stock Exchange (AMEX)

A New York-i tőzsde 

A New York-i tőzsdét 1908-ban alapították, amely 1953-ig a New York Curb Exchange nevet viselte.
2008-ban az NYSE Euronext felvásárolta az AMEX-et.
1929. október 24-én, a „fekete csütörtökön" beütött a XX. század legnagyobb tőzsdekrachja. A tőzsdei pánik a gazdasági világválság egyik kiváltó oka volt. A piac csak 1954 vége felé érte el a krach előtti szintjét.
2009 Márciusában NYSE Amex Equities-re változott a neve, majd 2012 május 10.-től viseli jelenlegi nevét. az NYSE MKT LLC-t.
A tőzsde épületét1921-ben építették Manhattanben.

További információ a New Yorki tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.amex.com/ 

 

A Bermudai tőzsde

Bermuda Stock Exchange (BSX)

 A Bermudai tőzsde

A Bermudai tőzsdét1971-ben lett alapították, ami jelenleg a világ vezető, teljesen elektronikus működésű offshore értékpapírpiaca.
A BSX által az elmúlt években bevezetett új szabályozásának a célja, hogy egyszerűbben és világosabban felsorolva jelenjenek meg a papírok a Bermudai Értéktőzsdén.

További információ a Bermudai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bsx.com/

 

A Chicago-i tőzsde

Chicago Stock Exchange (CHX)

 A Chicago-i tőzsde

A Chicagoi tőzsdét Illinois államban alapították 1882. Március 21.-én, jelenlegi a CHX Holdings, Inc. Tulajdoni körében áll.
A tőzsde a Nemzeti Pénzügyi Hatóság felügyelete alatt áll.
Az Egyesült Államokban a harmadik legaktívabb tőzsde a Chicagoi, és a legnagyobb a New Yorkin kívül.
Az első világháború viszályai miatt a kereskedést felfüggesztették 1914-ben júliustól decemberig.
Az 1929-es fekete csütörtök a Chicagoi tőzsdét is megtépázta, de a lassú helyreállás után jelentősen tudott fejlődni.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-16:00 óra között zajlik.

További információ a Chichagoi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.chx.com/ 

 

A jamaicai tőzsde

Jamaican Stock Exchange (JSE)


 A jamaicai tőzsde


A Jamaicai tőzsdét 1968-ban alapították a következő négy cég segítségével: Annett & Company Limited Capital Market Services (Ja) Ltd Edward Gayle & Company Ltd Pitfield Mckay Ross & Co Ltd.
A jelenlegi ügyvezető elnöke Mr Roy Johnson.
Az elektronikus tőzsde platformot 2000 óta használják.

További információ a Jamaicai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.jamstockex.com/

 

A Kanadai tőzsde

Montreal Exchange (ME)

 A Kanadai tőzsde

A Montreli tőzsdét 1832-ben alapították. 2007. december 10.-én a Montreáli és a Torontói tőzsde egyesült, melynek tulajdonosa a TMX csoport.
2001-ben Észak Amerikában elsőként tértek át a teljesen automatizált tőzsdei kereskedésre.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 08:30-15:00 óra között zajlik.

További információ a Montreali tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.m-x.ca/accueil_en.php

 

A Mexikói tőzsde

Mexican Stock Exchange (BMV)


 A Mexikói tőzsde


Az 1933-ban alapított Mexikó városi tőzsde az egyetlen Mexikó államban. Ez a második legnagyobb tőzsde Brazília után Latin-Amerikában.
Jelenleg 466 papírt jegyeznek, a fő irányadó tőzsdei index az IPC.
1998-ban teljesen automatikus kereskedési rendszerre tértek át a BMV-SENTRA rendszerrel.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 08:30-15:00 óra között zajlik.

További információ a Mexikói tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bmv.com.mx/

 

A NASDAQ

National Association of Securities Dealers Automated Quotations

 A NASDAQ

A NASDAQ, magyarul az Értékpapírkereskedők Országos Szövetségének Automatikus Adás-Vételi Rendszere, New Yorkban lett alapítva 1971-ben.
A tőzsde tulajdonosa a NASDAQ OMX csoport. A NASDAQ a legnagyobb elektronikus részvénykereskedelmi rendszer az Egyesült Államokban.
Több mint 3800 cég papírjait jegyzik itt, és a világ tőzsdéi közül itt a legnagyobb kereskedési volumen.

További információ a  NASDAQ-ról...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nasdaq.com/

 

A Philadelphiai tőzsde

Philadelphia Stock Exchange (PHLX)

 A Philadelphiai tőzsde

Az 1970-ben alapított Phialdelphiai tőzsde a legrégebben alapított tőzsde az Egyesült Államokban.
Jelenlegi tulajdonosa NASDAQ OMX csoport.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-16:00 óra között zajlik.

További információ a Philadelphiai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://nasdaqomxphlx.cchwallstreet.com/ 

 

A Torontói tőzsde

Toronto Stock Exchange (TMX)

 A Torontói tőzsde

A jelenlegi Torontói tőzsdét 2008 Május 1.-én alapították, amely a világon a hetedik, valamint Kanadában a legnagyobb tőzsde.
Jelenlegi tulajdonosa a TSX csoport, 2010-ben Torontói tőzsde alkalmazottainak létszáma meghaladta a 800 főt.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-16:00 óra között zajlik.

További információ a Torontoi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.tmx.com/en/index.html

 

DÉL-AMERIKAI TŐZSDÉK

 A Venezuelai tőzsde

Bolsa de Valores de Caracas (BVC)

 A Venezuelai tőzsde 

A jelenlegi Venezuelai tőzsdét, a Caracasi Bolsa de Valores de Caracas (BVC)-t 1974-ben alapították. Az első Caracasi tőzsde 1947-ben alakult, majd 1974-ben a BVC összeolvadt a versenytárssal és az egyetlen tőzsde maradt Venezuelában.
1992 óta teljesen elektronikus tőzsde kereskedési platformot alakítottak ki a Vancouveri tőzsde segítségével.
A Venezuelai tőzsde legfontosabb indexe az IBC.

További információ a Venezuelai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.caracasstock.com/esp/index.jsp

 

A Brazil tőzsde

Bolsa de Valores de São Paulo (BM&F Bovespa)

 A Brazil tőzsde

A Sao Pauloban található Brazil tőzsde, a 13. legnagyobb a világon.
1890. Augusztus 23.-án alapította Emilio Rangel Pestana.
1960-ig állami tulajdonban voltak a brazil tőzsdék, jelenleg a BM&FBovespa S.A. a tulajdonosa. Jelenleg 365 cég részvényeit jegyzik a Brazil tőzsdén. Legfőbb indexe az Ibovespa.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-17:30 óra között zajlik.

További információ a Brazil tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bmfbovespa.com.br/

 

A Chilei tőzsde

Santiago Stock Exchange (SSE)


 A Chilei tőzsde

A Santiagoi Chilei tőzsdét 1983 November 27.-én alapították. Ez a harmadik legnagyobb Latin Amerikai tőzsde, a Brazil és Mexikói tőzsdék után.
1980 December 30.-án vezették be 100 bázisponttal a jelenleg legmeghatározóbb indexet, az IGPA-t. Jelenleg 268 cég részvényeit jegyzik a Chilei tőzsdén.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-16:00 óra között zajlik.

További információ a Chilei tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bolsadesantiago.com/index.aspx

 

A Nicaraguai tőzsde

Bolsa de Valores de Nicaragua (BVDN)

A Nicaraguai tőzsde 

A Bolsa de Valores de Nicaragua, az egyetlen tőzsde Nicaraguában, amit 1994-ben alapítottak.
A Nicaraguai tőzsde egy részvénytársaság, melynek részvényesei bankok és állami intézmények, valamint magánszemélyek és befektető cégek is.

További információ a Nicaraguai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://bolsanic.com/

 

A Perui tőzsde

Bolsa de Valores de Lima (BVL)

 A Perui tőzsde

A Perui tőzsdét a fővárosban, Limában alapították 1860. December 31.-én.
1880-ban többek között az infláció növekedése végett csökkent a tőzsdei forgalom, ezért bezárták a tőzsdét, amit csak 1898 –ban nyitottak újra szigorúbb szabályzattal.
Legfőbb indexei a IGBVL, ISBVL és az ISP-15.
A jelenlegi tulajdonos a MILA csoport.

További információ a Perui tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bvl.com.pe/

 

A Riói tőzsde

Bolsa de Valores do Rio de Janeiro (BVRJ)


A Riói tőzsde 

A Rio de Janeiro-i tőzsdét 1845-ben alapították, amely csak a második legnagyobb tőzsde Braziliában, a Sao Paoloi után.
A jelenlegi tulajdonos a Bolsa do Rio Stock csoport.
Legfontosabb indexei a SIXBEX és a TCAT.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-16:45 óra között zajlik.

További információ a Riói tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bmfbovespa.com.br/

 

Az Argentin tőzsde

Bolsa de Comercio de Buenos Aires (BCBA)


 Az Argentin tőzsde

Az Argentin tőzsdét a fővárosban, Buenos Aires-ben 1854-ben.
A BCBA az állítja magáról, hogy az egy önszabályozó non-profit civil egyesület.
A legfontosabb indexe a MERVAL.
A tőzsde jelenlegi központját 1913-ban terveze egy Norvég - Argentin építész, Alejandro Christophersen.

További információ az Argentin tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bcba.sba.com.ar/home/index.php

 

Az Ekvádori tőzsde

Bolsa de Valores de Guayaquil (BVG)

 Az Ekvádori tőzsde

A Ekvádori tőzsde története egészen 1847-ig nyúlik vissza, amikor is részt akartak venni a világ gazdasági növekedéséből.
A tőzsdei kereskedés csak 1970. Augusztus 31.-én indult meg.

További információ az Ekvádori tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.mundobvg.com/

 

AFRIKAI TŐZSDÉK

A Marokkói tőzsde

Casablanca Stock Exchange (CSE)


 A Marokkói tőzsde

A Marokkói tőzsdét 1929-ben alapították Casablancában.
Ez a legjobban teljesítő tőzsde Közel-Kelet és Észak-Afrikai régiókban.
Ez a harmadik legnagyobb tőzsde Afrikában Johannesburg és Nigeria után.
Legfontosabb indexei a MASI, MADEX, és a CFG 25.
Az elektronikus tőzsdei kereskedésre 1997-ben tértek át.

További információ a Marokkói tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.casablanca-bourse.com/

 

A Dél-afrikai tőzsde

Johannesburg Stock Exchange (JSE)


A Dél-afrikai tőzsde 

A Johannesburgi tőzsde a legnagyobb az Afrikai tőzsdék közül.
A tőzsdén jelenleg 472 cég részvényeit jegyzik.
A Johannesburgi tőzsdét 1887. November 8.-án alapították.
Legfontosabb indexe a FTSE/JSE.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-17:00 óra között zajlik.

További információ a Dél - Afrikai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.joburg.org.za/

 

A Ghánai tőzsde

Ghana Stock Exchange (GSE)

A Ghánai tőzsde 

A Ghánai tőzsdét 1989. Július 10.-én alapították a kereskedés azonban csak 1991-ben indult meg.
A legfontosabb indexe a GSE All-Share Index.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-15:00 óra között zajlik.

További információ a Ghánai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.gse.com.gh/

 

A Nigériai tőzsde

Nigeria Stock Exchange (NSE)

A Nigériai tőzsde 

A Nigériai tőzsdét 1960-ban alapították Lagosban. 2013 végére már 200 cég részvényeit jegyezték. 1984-ben indították az All-Share Indexet 100 bázisponttal.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-14:30 óra között zajlik.

További információ a Nigériai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.nse.com.ng/Pages/default.aspx

 

A Tunéziai tőzsde

Tunis Stock Exchange (BVMT)


A Tunéziai tőzsde 

A Tunéziai tőzsdét 1969-ben alapították Tunisban.
Jelenleg kb 50 részvényt jegyeznek. A kormány alacsonyabb adókkal inspirálja a cégeketa tőzsdei bevezetésre.
Legfontosabb indexe a Tunindex.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-14:00 óra között zajlik.

További információ a Tunéziai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bvmt.com.tn/

 

A Zambiai tőzsde

Lusaka Stock Exchange (LuSE)


A Zambiai tőzsde 

A Zambiai tőzsdét 1993-ban alapították Lusaka-ban, a kereskedés 1994-ben indult meg.
A tőzsde legfontosabb indexe a LASI, amely 2007-ben nagyon szépen teljesített, 92,3 % -ot növekedett.

További információ a Zambiai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.luse.co.zm/

 

A Zimbabwei tőzsde

Zimbabwe Stock Exchange (ZSE)


A Zimbabwei tőzsde 

Az első Zimbabwei tőzsdét Bulawayoban alapították 1896-ban.
A jelenlegi Zimbabwei tőzsdét 1993-ban alapították Harare-ben.
Két fő indexe van a Zimbabwe Industrial Index és a Zimbabwe Mining Index.

További információ a Zimbabwei tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.zimbabwe-stock-exchange.com/

 

Az Egyiptomi tőzsde

Egypt Stock Exchange (CASE)


Az Egyiptomi tőzsde 

Az Egyiptomi tőzsde Cairoban található. Az első Egyiptomi tőzsdét 1883-ban alapították Alexandriában, majd ezt követte Cairo 1903-ban.
2003 Február elsején vezették be a legfőbb indexet az EGX 30-at.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:30-14:30 óra között zajlik.

További információ az Egyiptomi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.egx.com.eg/english/homepage.aspx

 

ÁZSIAI TŐZSDÉK

A Bahreini tőzsde

Bahrain Stock Exchange (BSE)


A Bahreini tőzsde 

A bahreini tőzsde 1987. Június 17.-én alapították a IV. számú Emíri rendelet alapján.
A kezdetben mindössze 29 cég részvényeit jegyezték, mostanra ez a szám 50 feletti.
A BSE egy önálló intézményként működik felügyeletét egy független Igazgatóság ellenőrzi, amelynek elnöke a Central Bank of Bahrain.
A kereskedés vasárnaptól csütörtökig helyi idő szerint 09:30-12:30 óra között zajlik.
A Bahreini tőzsdén 3 fő index van: a Bahrain All Share Index, a Dow Jones Bahrain Index és az Estirad Index.

További információ a Bahreini tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bahrainbourse.com.

 

A Dél-koreai tőzsde

Korea Exchange (KRX)


A Dél-koreai tőzsde 

Az első Koreai tőzsdét 1956-ban alapították. 1971-től kezdve lehetőség volt már tőkeáttételes kereskedésre is.
Jelenlegi formájában 2005. Január 27.-e óta működik a KRX.
Legfőbb indexei a KOSPI, KOSDAQ,KRX 100.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-15:15 óra között zajlik.

További információ a Dél - Koreai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://eng.krx.co.kr/

 

A Hong Kong-i tőzsde

Hong Kong Stock Exchange (SEHK)


 A Hong Kong-i tőzsde

A Hong Kong-i tőzsde a második legnagyobb tőzsde Ázsiában a Tokioi után, és a hatodik legnagyobb a világon.
2013-ra már 1615 cég részvényeit jegyezték itt.
A Hong Kong-i tőzsdét 1891-ben alapították, az elektronikus kereskedést 1986-ban kezdték meg, majd tovább fejlesztették 1993-ban és 2000-ben.
Legfontosabb indexe a Hang Seng Index.

További információ a Hong Kongi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.hkex.com.hk/

 

A Japán tőzsde

Tokyo Stock Exchange (TSE)


A Japán tőzsde 

A Tokioi tőzsdét 1878-ban alapították, amely a második legnagyobb tőzsde a világon.
Jelenleg 2292 cég részvényeivel lehet kereskedni a Tokiói tőzsdén.
A tőzsde tulajdonosa 2013 Január 1 óta a Japan Exchange Group, Inc.
Legfontosabb indexei a Nikkei 225 és a TOPIX.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-11:30, majd 12:30-15:00 óra között zajlik.

További információ a Japán tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.tse.or.jp/english/

 

A Kínai tőzsde

Shanghai Stock Exchange (SSE)


A Kínai tőzsde 

A Kínai tőzsdét 1860-ban alapították Shanghai-ban.
Jelenlegi formájában 1990. November 26.-óta létezik.
A Kínai tőzsde egy non profit szervezet, amelyet a China Securities Regulatory Commission irányít közvetlenül.
Jelenleg 932 cég részvényeit jegyzik. A legfontosabb indexe az SSE Composite és a SSE 50.

További információ a Kínai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://english.sse.com.cn/

 

A Kuwaiti tőzsde

Kuwait Stock Exchange (KSE)


 A Kuwaiti tőzsde

A Kuwaiti tőzsdét 1962-ben alapították,mai formájában 1983 óta létezik.
A Kuwaiti tőzsdét négy testület is felügyeli, név szerint a Ministry of Commerce and Industry, a Ministry of Finance és a Central Bank of Kuwait.

További információ a Kuwaiti tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.kuwaitse.com/A/

 

A Pakisztáni tőzsde

Karachi Stock Exchange (KSE)


A Pakisztáni tőzsde 

A Pakisztáni tőzsdét Karachi üzleti negyedében található, melyet 1947. Augusztus 14-én alapítottak.
A Pakisztáni tőzsde 2002-ben a legjobban teljesítő tőzsde címet nyerte el.
Jelenleg 654 cég részvényeit jegyzik a Pakisztáni tőzsdén.
Legfontosabb indexei a KSE 100 Index, KSE-30 Index, KSE-All Shares Index, KMI 30 Index.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-15:30 óra között zajlik.

További információ a Pakisztáni tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.kse.com.pk/

 

A Tajvani tőzsde

Taiwan Stock Exchange (TWSE)


A Tajvani tőzsde 

A Tajvani tőzsde, Taipe-ben található, a Taipei 101 épületben, amely sokáig a világ legmagasabb épülete volt.
A Tajvani tőzsdét 196 Október 23.-án alapították. Legfőbb indexe a Taiwan Weighted (TAIEX).
A Tajvani tőzsde tulajdonosa a Taiwan Stock Exchange Corporation.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-14:30 óra között zajlik.

További információ a Tajvani tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.twse.com.tw/en/

 

A Thaiföldi tőzsde

Stock Exchange of Thailand (SET)

A Thaiföldi tőzsde 

A Thaiföldi tőzsdét Bangkok-ban alapították 1962-ben, jelenlegi formájában 1975. Április 18 óta létezik.
Legfontosabb indexei a SET Index, SET50 Index és a SET100 Index.
Jelenleg 545 cég részvényeit jegyzik.

További információ a Thaiföldi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.set.or.th/en/

 

Az Indiai tőzsde

National Stock Exchange of India (NSE)


Az Indiai tőzsde 

Az Indiai tőzsde Bombayben található, melyet 1992-ben alapítottak.
A tőzsde jelenlegi tulajdonosa a National Stock Exchange of India Limited.
Főbb indexei a CNX Nifty ,CNX Nifty Junior és a CNX 500.
2013-ra 1635 cég részvényeit jegyezték az Indai tőzsdén.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:00-16:00 óra között zajlik.

További információ az Indiai tőzsdéről:

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk:http://www.nseindia.com

 

ÓCEÁNIAI TŐZSDÉK

Az Ausztrál tőzsde

Australian Stock Exchange (ASX)


Az Ausztrál tőzsde 

Az első Ausztál tőzsde 1937-ben alakult Australian Associated Stock Exchanges néven.
Jelenlegi formájában 2006 Júliusa óta létezik, amikor is a Australian Stock Exchange és a Sydney Futures Exchange egyesült. Az Ausztrál tőzsde a világ 10 legnagyobb tőzsdéje között van.
A legfontosabb indexei az ASX 200, ASX 100, ASX 50.
2012-ben az Ausztrál tőzsdének már 502 alkalmazottja volt.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-16:00 óra között zajlik.

További információ az Ausztrál tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.asx.com.au/

 

A Fülöp-szigeteki tőzsde

Philippine Stock Exchange (PSE)


A Fülöp-szigeteki tőzsde 

A Fülöp-szigeteki tőzsde a légrégebbi a Délkelet Ázsia tőzsdék közül, mely 1927 óta folyamatosan működik.
A legfőbb indexe a PSE, ami 30 cég részvényeit mutatja.
Jelenleg 344 cég részvényeit jegyzik a PSE-n.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-12:30 óra között zajlik.

További információ a Fülöp - szigeteki tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.pse.com.ph/

 

A Srí Lanka-i tőzsde

Colombo Stock Exchange (CSE)


A Srí Lankai-i tőzsde 

A Srí Lankai-i tőzsde, az egyik legmodernebb Délkelet Ázsiai tőzsde, ami teljesen automatizált kereskedelmi platformot kínál.
A Srí Lankai-i tőzsdét 1985 –ben alapították Colomboban.
Jelenleg 287 cég részvényeit jegyzik, a legfontosabb indexe az All Share Price Index (ASPI) és a S&P Sri Lanka 20 Index (S&P SL20).
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 09:30-14:30 óra között zajlik.

További információ a Srí Lankai szigeteki tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.cse.lk/home.do

 

A Malajziai tőzsde

Bursa Malaysia, korábban Malaysia Exchange (MYX)

A Malajziai tőzsde 

Az első Malajziai tőzsdét 1818-ban alapították Kuala Lumpurban, jelenlegi formájában 1964 óta létezik.
1992-ben alakították ki a Malajziai tőzsdén az elektronikus kereskedelmi rendszert.

További információ a Malajziai tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.bursamalaysia.com/market/

 

A Szingapúri tőzsde

Singapore Stock Exchange (SGX)


A Szingapúri tőzsde 

A szingapúri tőzsdét International Monetary Exchange (SIMEX) és a Stock Exchange of Singapore (SES) egyesülésével alapították 1999. December 1.-én.
Jelenleg 776 cég részvényeit jegyzik a Szingapúri tőzsdén.
A legfontosabb indexei az MSCI Singapore Free Index és a Straits Times Index.

További információ a Szingapúri tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.sgx.com/

 

Az Indonéz tőzsde

Jakarta Stock Exchange (JSX)

Az Indonéz tőzsde 

Az első Indonéz tőzsdét a Holland gyarmati kormány által alapították 1912-ben, majd az első és második világháború utáni bezárások után 1977-ben újranyitották.
Az Indonéz tőzsde jelenlegi nevét, a JSX-et 2007 szeptembere óta viseli.
A legfontosabb indexe a Jakarta Islamic Index (JII), ami 2002 óta 30 cég részvényeit mutatja.
A kereskedés hétfőtől csütörtökig helyi idő szerint 09:30-12:00 óra,majd 13:30-16:00 óra között zajlik, pénteken helyi idő szerint 09:30-11:30 óra,majd 14:00-16:00 óra között zajlik.

További információ az Indonév tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: http://www.idx.co.id/

 

Az Új-Zélandi tőzsde

New Zealand Stock Exchange (NZX)


 Az Új-Zélandi tőzsde

Az Új-Zélandi tőzsdét 1870-ben alapították Wellingtonban. Jelenlegi formájában több Új-Zélandi tőzsdék egyesülésével 1974 óta létezik.
Jelenleg 233 cég részvényeit jegyzik. Legfontosabb indexe az NZX 50 index.
A kereskedés hétköznapokon helyi idő szerint 10:00-17:00 óra között zajlik.

További információ az Új - Zélandi tőzsdéről...

Később frissítjük.
A fentiek forrása, illetve bővebb információk: https://www.nzx.com/ 

 

A fentiek összeállításában sokat segített Schmelás András.
Andrásról olvashattok (itt) a sikeres tőzsdei befektetők menüpontban is.

ARANYÁSÓK!
A lehetőség TP KuponKódja: 7TN4CKPB
Aktivitás után nézd meg, mennyire sok és értékes TP Tőzsdearanypontot ér!
/ Kiegészítő szabály a tevékenységhez: Tartalomjegyzék > TP Arany lapfül /

REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓINKNAK:
A kuponkódok felhasználásával 500 - 15.000 TP Tőzsdearanypontot írunk számodra jóvá! Részletek az Aranyásók leírásánál!
- Sikeres használatot!

Ingyenes regisztráció?

 

 

Már a TP közösség tagja vagy?
Itt egyszerűen bejelentkezhetsz:

4 Napos TP KOMPLEX
Tőzsdeoktatás

Budapest, Pécs, Siófok....

Időpontok >>> TP Rendezvény Naptár - 2015


 TP Tőzsdetanfolyam, végzett hallgatók

Életképek egy tőzsdetanfolyamról...

A vélemények megtekinthetőek!


Tőzsdetanfolyamok, tőzsdei rendezvények

TP - Tőzsdetanfolyamok helyszínei


TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


TP Tőzsdearanypont Rendszer

TőzsdeParkett.hu - Tőzsdearanypont Rendszer (ARANYÁSÓK)!

A TőzsdeParkett.hu Tőzsdearanypontok, akár Forintra is válthatók, valódi aranyat érhetnek!
Nem hiszed? Járj utána! > Kattints a képre!

Nyereményjátékaink

Garantált nyereményekkel...

Hogyan érhetjük el a "99%, hogy már nem veszítek, csak nyerhetek" állapotot a tőzsdén?

A leggyakoribb tévhitek a tőzsde világáról!

A leggyakrabban elkövetett
kereskedési / befektetési hibák!

Garantált I. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( I. )

Részletek itt!

Garantált II. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( II. )

Részletek itt!

Garantált III. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( III. )

Részletek itt!


 TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


Legfrissebb TaP aktivitások

 •  Ajánló pontok
  42 perce történt. - Te is aktív vagy?
  gyulai2014 » 20 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  42 perce történt. - Te is aktív vagy?
  horvath.reka » 2 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. április 23. hétfő, 10:56
  42 perce történt. - Te is aktív vagy?
  gabcsi68 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  22 órája történt. - Te is aktív vagy?
  gyulai2014 » 2 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  22 órája történt. - Te is aktív vagy?
  horvath.reka » 0 Tőzsdearanypont (TaP)
 

Csatlakozz a facebookon is!

Üdvözöljük legújabb tagjaink!

 • berecs
 • shalom
 • Edmond
 • natnet

Kupon / Aktiválási Kód

E: TaP