Tőzsde

A tőzsde?! A TE elsődleges célod a profit?
Tőzsdei szaktudással, tartós sikerekért!
DAX, BUX index, /Ft, Apple, OTP részvény

SikerNavigátor

A TP SikerNavigátor célja: Sikerre navigálunk!
Bármilyen anyagi körülményről indulva, ha ... >
Hisszük: Igazi sikerek, nem csak a tőzsdén!

..és Te?

... szeretnéd?  >  Válassz az alábbiakból:

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó
Regisztráció: Magánszemély
 Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
Cég / Váll.

> TP SikerNavigátor Online Kurzus - Bevezető!

tipp:

TP - Bejelentkezés a tőzsdeportálra

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó  
Regisztráció: Magánszemély
  Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
 Cég/Vállalkozás

Sikeres / híres tőzsdei technikai elemzők, kereskedők, befektetők

Tőzsdei sikerek a TőzsdeParketten!

> Rövid leírás a fundamentális és a technikai (technicista) elemzésről, illetve további tőzsdestratégák megismerése (itt)!

Szikra Zoltán

 

Tőzsdestratéga, tőzsdeoktató: Szikra Zoltán

Alap adatok

Születési dátum:
1984. június 27.

Születési hely:
Pécs

Iskolái:
Radnóti Miklós - Közgazdasági SZKI
PTE - Közgazdaságtudományi Kar

Foglalkozása:
Tőzsdeoktató, befektető, tőzsdestratéga, tulajdonos

A TőzsdeParkett.hu portál vezető tőzsdeoktatója.

Rövid leírás...

9 éves tőzsdeszakmai tapasztalat!

2007 óta foglalkozom tőzsdeoktatással is az aktív kereskedés mellett, hogy megosszam fejlesztéseimet és gyakorlati tapasztalataimat, tőzsdei szaktudásomat, akár teljesen kezdő tőzsdézőkkel az alapoktól kezdve a haladó szintekig!

Sajnos még gyakorlottabb tőzsdézőknél is előfordul, hogy alapvető hibákat követnek el a tőzsdei pozíciófelvételeknél, amelyeket felismerve és javítva nagyban hozzájárul a tőzsdeoktatás a kereskedés / befektetés hatékonyságának növeléséhez, azaz a profitszerzéshez.

Kialakítottam a TŐZSDE KRESZ-t. (Kereskedés, Rendszer, Eredmény, Szeretem) - Amelynek egy részét már a SikerNavigátor segítségével is meg lehet ismerni! A tőzsdestratégiai koncepciók alkalmazása (finoman szólva is) nagyon kifizetődő lehet!

Érdemes élni a legtöbb lehetőséggel, amit a tőzsdeportál kínál! Igyekeztünk a tartalmakat és a gyakorlati tőzsdeoktatási anyagokat, (online és személyes) úgy kialakítani, hogy az univerzális, gyakorlati és hatékony segítséget nyújthasson a legtöbb anyagi körülmény esetén! Ez a Sikerstratégia modelljeinkből is tisztán látszik, amelyet szintén folyamatosan fejlesztünk!

A hallgatóink sikere a TőzsdeParkett sikere is! - ráadásul az egyik legjobb reklám!

Az életben...

Hobbim és munkám is a tőzsde. Ennek egy igen különleges egyensúlya. Ezenkívül szeretek sportolni és játszani, versenyezni az aktív mozgástól kezdve (kosárlabda, judo, ping-pong, korcsolyázás, stb.) a pókeren át a sakkozásig. A sakk különösen jól fejleszti a gondolkodást és a stratégiai érzéket. Erről majd a tőzsdeextrém cikkekben is olvashattok még. Nagyon szeretem a vizi sportokat, azon belül a jet-skizést.

A kedves (leendő) hallgatók a tőzsdetanfolyam alatt sokat megtudhatnak rólam, emberileg is megismerhetnek, (ahogy én is őket), amire a kis csoportlétszámú oktatások is remek lehetőséget adnak. Aki a személyes tőzsdetanfolyam előtt is többet kíván rólam megtudni, annak ajánlom, hogy olvassa el a velem készült interjút (.pdf), a TőzsdeParketten lévő adatlapomat, illetve az elérhető tőzsdeoktatási anyagainkat, tartalmakat, amely igen nagy része saját szellemi termékem, tulajdonom képezik.

A gyakorlati tőzsdeszaktudás átadásának híve vagyok a mély megértésen alapuló elméleti, tőzsdeszakmai háttér megismerésén túlmutatóan!

Egy kis érdekesség - az első részvényvásárlásom sztorija...

Első részvényem 2005-ben vásároltam. Nagyon sokat esett az OTP részvénye és már tanultam ezt-azt a tőzsdéről, de átvették az érzelmeim az uralmat a tőzsdei pozíciófelvételnél és abból indultam ki, hogy:

 • most olcsó...
 • már sokat esett, innen majd megfordul biztos...
 • nem várok vele, rohanok a bankba...
 • ez egy nagy cég, idővel csak emelkedni fog a részvényárfolyam...

Természetesen long tőzsdei pozíciót vettem fel. (Kedvező irány a részvényárfolyam emelkedése.) A vásárlás után tovább zuhant az árfolyam, bár már nem sokat. Akkoriban nem voltak olyan profi grafikonrajzolók, így a tv teletext adásán és az interneten (amennyire lehetett) követtem az árfolyamokat, ráadásul 15 perc késleltetéssel. A tőzsdeoktatásokon viccesen úgy szoktam fogalmazni a késleltetett adatokkal történő kereskedéssel kapcsolatban, hogy ha nem hosszútávra vásárolunk, ahol annyira nem számít 15 perc mozgása fel, vagy le, akkor ez olyan, mintha megcsókolnánk egy lányt és 15 perc múlva megnéznénk, hogy igazából kit.

Erre így utólag, már csak ezért is mosollyal gondolok vissza. Izgalmas volt, de úgy éreztem magam, mint egy focimeccsen.... ha láttam, hogy pár forintot esett az árfolyam nem örültem, ha pedig emelkedett, felcsillant a szemem. Teljesen átvették az érzelmeim a grafikon és az árfolyam minden rezdülését. Az alaphangulatom is eszerint váltakozott és tényleg, mint egy meccsen - nem mintha bármi hatása lett volna a tőzsdei árfolyamokra - de szurkoltam, hogy a nekem kedvező irányba mozduljon el az árfolyam, miközben röpködtek a milliós vételi és eladási megbízások.

Végül kb 25%-os profittal zártam a pozíciót, ami eléggé soknak tűnt akkor, hiszen 1-2 hónap alatt közel negyedével nőtt a teljes tőkém. (Ó igen, ez is hiba volt, hiszen nem használtam ki a portfólió adta lehetőségeket. A lehető legszűkebb portfóliót használtam. Teljes tőke. 1 részvénybe.... - azthiszem 1-2 kivétellel a kezdő tőzsdés hibák szinte mindegyikét elkövettem - így utólag: szerencsére!)

Utólag a mai szakmai ismereteimmel nézve az akkori tőzsdei szituációt, biztosan nem nyitnék pozíciót az adott árfolyamszinten és időben. Igen, még úgy sem, hogy tudom (így utólag persze), hogy 25% profitot hoz, hiszen a tőzsdeszakmai valószínűségek nem az én oldalamon álltak. Nagyjából 10-15% eséllye volt a fordulásnak. Egyszerűen mázlim volt! Ezt jelenleg már nem engedhetném meg magamnak. Hosszútávon ugyanis nem kifizetődő, ha sem a tőzsdepszichológiai ismerteket, szabályokat, pénz menedzsmentet, kockázat/hozam kalkulációkat és a nyerő/vesztő arányokat is egyszerűen figyelmenkívül hagyom... Pusztán az érzelmek alapján történő kereskedés a long/short üzleteken, majdnem olyan, mint egy kaszinóban a piros, vagy fekete játék. Rövid távon persze - lehet így is. Egy kereskedőtársammal ezen kereskedőket szoktuk "ágyútölteléknek" hívni.

Arra is nagyon jó példa a fenti, hogy egy tőzsdei pozíciófelvétel sikerét, pontosabban fogalmazva helyességét nem az határozza meg, hogy az adott pozíció nyereséggel, vagy veszteséggel zárul-e. Összességében a siker mutatószámát, amúgy is intervallumban (pl.: féléves, egy éves időszak) kell és lehet is jobban mérni.

Egy pozíciófelvétel lehet tehát hibás, még akkor is ha nyertünk rajta például 10%-ot, de erre a nyerésre az esély 20% alatti és a kockázat is legalább ekkora, viszont egy pozíciófelvétel lehet helyes, ha 1% veszteséggel zárjuk is, de 1% kockázatra nézve, 15% nyereséget lehet valószínűsíteni 65-70%-os eséllyel! - Így hosszútávon kiderül a fentiek oka és jól látható eredményeket kapunk!

Egy másik érdekesség - az évi 100% feletti hozamok elérésével kapcsolatban...

Sokan gondolják úgy, hogy az "év végére megduplázom a tőkém" lehetősége nagyon távoli, pedig cseppet sem lehetetlen. Természetesen sok-sok tényezőtől függ, hogy ezt évről-évre mennyire lehet stabilan elérni. Érdekességképpen és röviden csak annyit, hogy a kamatos-kamat elve a tőzsdén is működik, csak éppen akár a "fordulónapok" intervallumát (periódusok) itt nem csak 1 év jelentheti, mint egy bankbetét esetében.

A bankbetétnél, ha 7-9%-os kamatot adnak az adott tőkére 1 évre, ami egyébként még az infláció mértékét is épphogy, vagy egyes esetben nem is finanszírozza. Fontos, hogy tisztában legyünk a pénz nominális és reál értékével. Magyarországon már volt olyan infláció is, hogy bőröndben vitték haza az emberek a pénzt...

8%-os éves kamattal, ha 3 évre kötjük le a tőkénket kamatos-kamatozással, akkor ez (ha most a költségeket nem nézzük), úgy számolható ki, hogy tőke*1,08*1,08*1,08. Azaz az adott % a periódus (itt év) hatványával.

Az éves 100% a tőzsdén elérhető, ha havonta a tőkét csupán 6%-kal sikerül növelnünk. Így a szorzó: 1,06 a periódus (12 hónap) hatványával: 2,012 - ami kicsivel többre jön így ki, mint a 100%, azaz a tőke megduplázása.

A napi kereskedők (day traderek) többsége, aktívan kereskednek 1-2 részvénnyel és egy nap alatt akár többször is adnak-vesznek. Ennek a kereskedési stílusnak megvan a maga előnye és hátránya is. Erről a tőzsdetanfolyamon és a honlapon is több információt kaphattok. Én mindenképpen portfólióban javaslom és tőzsdei gyakorlottságtól függően ezt a megfelelő %-os mértékben. Ez sok időt vesz igénybe. Egyes kereskedési stílusok (swing trade) viszont, akár napi 5-10 perc időráfordítással - olykor kevesebb - is hatékony kereskedést tesznek lehetővé, akár befektetési időtávban is.

Sajnos ezen témával kapcsolatban is sok a tévhit. Reméljük a tőzsdeportál tartalmai és tőzsdeoktatási anyagaink segítenek a jobb és hasznosabb megértésben, helyes tőzsdei stílus és stratégiai koncepciók kialakításában.

Pénzügyi eredménykimutatás! - 100% feletti éves hozam? - IGEN!

Tőzsdei eredményeim:A tőzsdei eredmények a bejelentkezést követően itt felül láthatóak, az adott brókercég hivatalos közlésével, amelyhez természetesen hozzájárultam, hiszen az értékpapírszámlák és a tőzsdei kereskedés eredményét különösen nagy jogszabályi titoktartás is övezi, amelyet a cégek szigorúan betartanak!

Az egyik legjobb érzés a tőzsdei kereskedésben...

Amikor a stopszintem már nem a kezdő kockázatot határolja be, hanem már a nyereségem egy jó nagy részét védi és csak követnem kell vele a piaci trend mozgását. - Az igen felemelő érzés! - Csak hátradőlsz és megnézed, mit tudsz kihozni az adott árfolyammozgásból....

Egy régebbi interjú Szikra Zoltánnal

Ez az interjú, még a régi oktatási oldalhoz készült 2008 környékén. Alapvetően sok információ aktuális a tartalomban, de mint archívum ezt egyes részek aktualizálása nélkül szeretnénk közzétenni.

Interjú (.pdf) megtekintése itt.

>>> Az információkat a későbbiekben frissítjük, bővítjük, pontosítjuk.

 .... és a TE sikersztorid? > Első lépésben, ismerkedj meg jobban a tőzsde világával! >Beiratkozás

ARANYÁSÓK!
A lehetőség TP KuponKódja: TAN-YTU1P
Aktivitás után nézd meg, mennyire sok és értékes TP Tőzsdearanypontot ér!

Speciális oldal!
Elolvasásával és a kód feltöltésével "Tőzsdei szakismeret" kitüntetés is járhat!

REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓINKNAK:
A kuponkódok felhasználásával 500 - 15.000 TP Tőzsdearanypontot írunk számodra jóvá! Részletek az Aranyásók leírásánál!
- Sikeres használatot!

Ingyenes regisztráció?

 

 

Már a TP közösség tagja vagy?
Itt egyszerűen bejelentkezhetsz:

4 Napos TP KOMPLEX
Tőzsdeoktatás

Budapest, Pécs, Siófok....

Időpontok >>> TP Rendezvény Naptár - 2015


 TP Tőzsdetanfolyam, végzett hallgatók

Életképek egy tőzsdetanfolyamról...

A vélemények megtekinthetőek!


Tőzsdetanfolyamok, tőzsdei rendezvények

TP - Tőzsdetanfolyamok helyszínei


TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


TP Tőzsdearanypont Rendszer

TőzsdeParkett.hu - Tőzsdearanypont Rendszer (ARANYÁSÓK)!

A TőzsdeParkett.hu Tőzsdearanypontok, akár Forintra is válthatók, valódi aranyat érhetnek!
Nem hiszed? Járj utána! > Kattints a képre!

Nyereményjátékaink

Garantált nyereményekkel...

Hogyan érhetjük el a "99%, hogy már nem veszítek, csak nyerhetek" állapotot a tőzsdén?

A leggyakoribb tévhitek a tőzsde világáról!

A leggyakrabban elkövetett
kereskedési / befektetési hibák!

Garantált I. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( I. )

Részletek itt!

Garantált II. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( II. )

Részletek itt!

Garantált III. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( III. )

Részletek itt!


 TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


Legfrissebb TaP aktivitások

 •  Szavazatért / Értékelésért
  Köszönjük az értékelést, visszajelzést! (Naponta 1x szerezhető.)
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 130 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 13:14
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 08:55
  21 órája történt. - Te is aktív vagy?
  tothferenc1 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  gyulai2014 » 2 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  horvath.reka » 0 Tőzsdearanypont (TaP)
 

Csatlakozz a facebookon is!

Üdvözöljük legújabb tagjaink!

 • berecs
 • shalom
 • Edmond
 • natnet

Tőzsdei szolgáltatásaink / Kiemelt tartalmak:

 • Tőzsde / Pénzügyi Portál "Legyél egy nyerő tőzsdei közösség tagja!"
 • Tőzsdei Rendezvények "Ismerd meg tőzsdei előadásaink!"
  "Találkozzunk személyesen is!"
 • TP Tőzsdei SMS Szignál Csoport "Ismerd meg szolgáltatásunk! Csatlakozz és profitálj TE is szaktudásunkból!"
 • Tőzsdei Kereskedés "Melyik a legjobb brókercég?"
 • Tőzsdei Grafikonrajzoló Program "A technikai elemző legfontosabb eszköze a tőzsdei grafikonok elemzéséhez, árfolyamok prognosztizáláshoz!"
 • TP Treasury Consulting Döntéstámogatás "Egyedi és hatékony devizapiaci megoldások, sikerorientált díjazással!"
 • Ingyenes Tőzsdei / Pénzügyi Kalkulátorok "A kamatos kamatszámítástól a tőzsdei pozícióméretezésig!"

Kupon / Aktiválási Kód

E: TaP