Tőzsde

A tőzsde?! A TE elsődleges célod a profit?
Tőzsdei szaktudással, tartós sikerekért!
DAX, BUX index, /Ft, Apple, OTP részvény

SikerNavigátor

A TP SikerNavigátor célja: Sikerre navigálunk!
Bármilyen anyagi körülményről indulva, ha ... >
Hisszük: Igazi sikerek, nem csak a tőzsdén!

..és Te?

... szeretnéd?  >  Válassz az alábbiakból:

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó
Regisztráció: Magánszemély
 Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
Cég / Váll.

> TP SikerNavigátor Online Kurzus - Bevezető!

tipp:

TP - Bejelentkezés a tőzsdeportálra

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó  
Regisztráció: Magánszemély
  Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
 Cég/Vállalkozás

Általános információk a tőzsdei grafikonrajzoló programokról

  célkeresztben a tőzsdei grafikonrajzoló programok

 

Mit jelent a "tőzsdei árfolyam grafikonrajzoló" kifejezés?

A tőzsdei árfolyam grafikonrajzoló egy különálló program, vagy egy program része, amely végeredményeképpen egy árfolyam-grafikonná alakítja a tőzsdei adatokat, amelyeket az adott nemzet/piac tőzsdéje az adatszolgáltatókon (vendor/alvendor cégek - erről később) keresztül biztosít. A megjelenített árfolyam diagrammoknak több típusa/fajtája is létezik. Klasszikusan a vonal grafikont és a (japán) gyertya diagrammot szokták használni. A tőzsdei grafikonrajzoló lényege, hogy a "nyers" tőzsdei adatokból (kötéslista, napi nyitó, záró, min, max, stb.) adatokból, egy vizuálisan információdúsabb megjelenítést készítsen, amelyet a különböző technikai eszközökkel és a megfelelő tőzsdeszakmai (technikai elemzői) tudás segítségével, hatékonyan lehet elemezni. Ennek segítségével valószínűsíthetjük az adott időtávon bekövetkező árfolyammozgást, amelyből a kellő szakértelemmel profitálhatunk is!

>>>

Milyen fajtái vannak?

Van online grafikonrajzoló, amely akár egy egyszerű "képfájlban" (képként) összegzi az adott index (Pl.: BUX), vagy részvény (PL.: MOL, APPLE), deviza (Pl.: EUR/HUF), vagy egyéb instrumentum / termék (Pl.: arany, kőolaj,) árfolyamát.
A bonyolultabb grafikonrajzolókkal már különböző rajzeszközöket, indikátorokat és egyéb kiegészítő eszközöket is lehet használni. A komolyabb grafikonrajzolók általában a számítógépre (esetenként okos telefonra) letölthetők és ezen eszközökről is használhatóak.

 >>>

Hogyan működnek a grafikonrajzolók?

Egyszerű tőzsdei grafikonrajzoló "programot" házilag is készíthetünk, hogy megértsük a működését. Hozzunk létre táblázatkezelőben egy új fájlt. Ezt megtehetjük a Microsoft Office programcsomag Excel táblázatkezelőjével, vagy akár az ingyenesen használható Oppen Office (Calc) programjával is.

Az egyszerűség és a könnyebb érthetőség kedvéért, két oszlopot hozunk létre egy "példa részvény" esetére. Az egyik fejléce a dátum, a másik pedig az adott példa részvény árfolyama(napi záró árfolyam). - Így kapunk egy egyszerű táblázatot, amelyben az adott napokon láthatjuk a záró árfolyamokat. Ennek segítségével, ha kijelöljük a két oszlopot a fent említett programok "grafikon" ikonjára kattintva elkészítik az első tőzsdei grafikonunkat, amelyen már csak 1-2 testreszabási beállítást (megjelenítés > nem oszlop, hanem vonal) kell elvégezni. A program a két oszlopból, két tengelyt hoz létre, melyen általában az X tengely az időt, az Y tengely pedig az árfolyamot (árat) mutatja és ezen kettő összefüggésében ábrázolja a tőzsdei árfolyamot.

A példa kedvéért, az OTP részvény árfolyamán mutatjuk be a fentieket, hogy "életszerűbb" legyen, bár ennél komolyabb grafikonokra lesz szükségünk és sok-sok időt megspórolhatunk azzal, ha nem kézzel írjuk be az adatokat, hanem letöltjük, vagy egészen egyszerűen a konkrétan erre gyártott grafikonrajzolókra bízzuk az adatletöltést is.

tőzsdei grafikonrajzoló táblázatkezelőben

Egy másik cikkben szó lesz arról, hogy miért lehet érdemes mégis használni a táblázatkezelőket, a speciális tőzsdei grafikonrajzoló programok mellett!? Hogyan tölthetjük fel egyszerűen pontos tőzsdei adatokkal ezeket!? Milyen következtetésekre juthatunk...!? stb.
Kövesse a TőzsdeParkett.hu Tőzsdeportál cikkeit, regisztráljon, illetve csatlakozzon facebook.com/tozsde oldalunkhoz, és akkor nem fog lemaradni a legfontosabb információkról, melyekkel folyamatosan bővítjük az oldalt.

 >>>

Melyek a tőzsdei grafikonrajzoló programok alap és haladó funkciói?

A tőzsdei grafikonrajzolók alapfunkciói közé tartozik, hogy különböző időtávokon (napon belüli árfolyam adatok, 60 perces gyertya grafikonok, napos, heti, havi grafikonok, stb.) képesek összegezni (aggregálni) és megjeleníteni az adatokat olyan formában, amelyek már technikai emelzésre alkalmasak.

A haladó funkciókban különböző egyéb információs panelek is elérhetőek: ajánlati könyvek, kötéslisták, hírek, stb. Illetve a legfőbb panelen a különböző rajzeszközökkel, indikátorokkal és kiegészítő eszközökkel elemezhetjük (technikai elemzés) a grafikont. Egyes tőzsdei grafikonrajzolók már tőzsdestratégiák tesztelésére is alkalmasak, bár ez számos látens tőzsdei csapdát is rejt magában, így ezzel kapcsolatban érdemes többet tájékozódni. A weboldalon és a tőzsdetanfolyamokon is foglalkozunk a témával.

Az egyes speciális grafikonrajzolók bemutatásánál részletesebben láthatóak a haladó funkciók, illetve, hogy milyen piacok instrumentumait lehet vele elérni.

 >>>

Milyen tőzsdei (piacok, instrumentumok, devizák, stb.) adatokat jelenítenek meg?

Egyes tőzsdei grafikonrajzolók több piac, instrumentum és deviza árfolyamadát is betöltik / megjelenítik. Ez alapvetően előfizetésünktől is függ. A magyar tőzsdén történő kereskedéshez a BÉT (Budapesti Értéktőzsde) árfolyamadataira lesz szükségünk.

A tőzsdei adatokról még lesz szó bővebben, ezen cikkben is, illetve más kapcsolódó cikkeknél.
A konkrétan bemutatásra kerülő grafikonrajzoló programoknál fel lesz tüntetve, hogy milyen piaci adatokat biztosítanak.

 >>>

Mit jelent a késleltetett tőzsdei árfolyam / adatszolgáltatás?

A késleltetett tőzsdei adatok azt jelentik, hogy az információ, amit kapunk, késleltetve van. A BÉT esetében:
A késleltetett adatszolgáltatás legalább 15 perces követéssel közvetíti a BÉT-en született kötéseket, a beadott ajánlatokat. A BÉT honlapján is 15 perccel késleltetett kereskedési adatok jelennek meg.
Ez alól kivételt szokott jelenteni a BUX index, amelyet általában késleltetés nélkül szoktak megjeleníteni.

 >>>

Mit jelent a "real-time" tőzsdei árfolyam / adatszolgáltatás?

A "real-time" jelentése: "valós idejű", amely ezen adatszolgáltatásra utal. A BÉT esetében:
Valós idejű kereskedési adat. Azok a piaci szereplők, akik valós idejű tőzsdei adatszolgáltatásra fizetnek elő, igen rövid időn (általában néhány másodpercen) belül értesülnek a tőzsdei kötésekről, ajánlatokról.

 >>>

Mit jelentenek a historikus tőzsdei adatok kifejezés?

A historikus szó a "történelmi", vagy régebbi tőzsdei adatokra utal. Ezen adatok segítségével megnézhetjük, hogy az adott instrumentum (Pl.: az OTP részvénye), hogyan mozgott, "viselkedett" 4-5 évvel ezelőtt, vagy még régebbi időintervallumtól, egészen akár az aktuális napi részvényárfolyam mozgásáig.

 >>>

Milyen tőzsdei grafikonrajzolót válasszunk?

Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy milyen piacon és milyen termékekkel szeretnénk kereskedni. Ha megfogadjuk a tanácsot (érdemes!), hogy először részvények befektetésével / kereskedésével foglalkozunk, akkor nem lesz szükségünk alapvetően a devizapárok pontos nyomonkövetésére. Ha nem a Német, vagy Amerikai tőzsdék egyikén, vagy a világ egy másik országának tőzsdéjén szeretnénk kereskedni, akkor elég egy olyan tőzsdei grafikonrajzoló program is, amely csak az adott piac (magyar példát nézve: BÉT), részvényeit ábrázolja, akár valós időben. Online természetesen ránézhetünk a többi piac viselkedésére is, főleg a főbb vezető tőzsdeindexek esetében. Itt nem feltétlen szükségszerű a valós idejű szolgáltatás, hiszen az Amerikai tőzsdeindexek követésénél is a főbb trendekre érdemes figyelni, amelynél egyáltalán nem fontos a napon belüli felbontás.

Amennyiben nem napon belül kereskedünk, hanem "swingesebb" (közepes, hosszabb táv), akkor a 15 perccel késleltetett adatok is megfelelőek lehetnek a számunkra. Befektetési célú vásárlás esetén (akár éven túli részvénytartás), abszolút nem fontosak a valós idejű tőzsdei adatok, de a technikai elemzőeszközök széles skálája azért jól fog jönni. Sőt...

 >>>

Miért válasszunk kezdetben ingyenes grafikonrajzoló programot? Hol találni ilyet?

Kezdetben a grafikonokkal történő megismerkedés, illetve a tőzsde világában való alapismeretek megszerzése a cél. Ehhez nincs szükségünk a "legprofibb" tőzsdei grafikonrajzolókra. A tőzsdén érdemes fokozatosan haladni, hiszen az alapvető célunk az, hogy a banki kamatoknál nagyságrendekkel nagyobb profitot érjünk el. Mivel a tőzsdei kereskedés kockázatos, első lépésben ezt a kockázatot kell megtanulni kezelni, illetve a legalapvetőbb tőzsdepszichológiai és technikai ismereteket kell elsajátítanunk.

A TőzsdeParkett.hu weboldal ebben segítségére lesz! Ingyenes tőzsdei oktatóanyagainkban, illetve a tőzsdetanfolyamok moduljaiban választ fog kapni a fenti kérdésekre is. Ezenkívül a következő menüpont áttanulmányozását is javasoljuk.

 >>>

Előfizetés előtt, miért teszteljük ingyenesen a grafikonrajzolót? Mit jelent a demo?

Több tőzsdei grafikonrajzoló program esetében lehetőség van ingyenes tesztelésre, kipróbálásra. Ezek vagy időben, vagy funkcióikban (termékek elérése) korlátozva vannak, de nagyjából a legtöbb lehetőség kipróbálható.
Javasoljuk, hogy az oldalon található tőzsdei grafikonrajzolókból többet is próbáljon ki, így láthatja, hogy melyik nyeri el jobban a tetszését.

 >>>

Miért és kinek érdemes előfizetnie real-time tőzsdei grafikonrajzoló programra és adatokra?

Akik rövidebb időtávon szeretnének kereskedni, azoknak feltétlenül szükségük lesz a valós idejű tőzsdei adatokra. Vannak olyan napon belüli kereskedők (daytraderek), akik egy instrumentum részvényeit többször is megveszik, illetve eladják, vagy short pozíció esetében fordítva kereskednek. Amikor 5-10 perc alatt kell döntést hozni, vagy éppen az adott tőzsdei pozíciót csak 10-15 percig tartjuk, akkor a 15 perces késleltetett adatokkal történő dolgozás nem kifizetődő. (Enyhén fogalmazva...)

 >>>

Mi az összefüggés a tőzsdei grafikonrajzolók, a technikai elemzés és a tőzsdetanfolyamok között?

A tőzsdei befektetés, illetve kereskedés (későbbi anyagainkba kifejtjük a külömséget) fő célja a profit elérése, ráadásul hosszabb távon, tartósan. A technikai elemző alapfeltételezése, hogya tőzsdei árfolyamgrafikon mozgásában minden szükséges információ megtalálható, amely ahhoz kell, hogy meghatározza a tőzsdei pozícióba történő belépési és kilépési pontokat.

Szakavatott, hozzáértő szemnek a legegyszerűbb tőzsdei grafikon is többet mondd, mint egy profi tőzsdegrafikonrajzoló program egy kezdőnek, aki csak elvész a sok funkcióban és lehetőségben. Sajnos a tőzsdézéssel és a technikai elemzéssel kapcsolatban sok-sok tévhit van és az interneten fellelhető információk sokszor tévesek a használatot illetően, vagy éppen nagyon "becsapósak", hiszen egy-egy eszközt, módszert, stratégiai koncepciót úgy mutatnak be, mintha az önmagában is elég lenne a tőzsei sikerhez.

Ha Ön a honlapunk tartalmait folyamatosan nyomon követi, mind a tőzsdeszakmai cikkeinkből, illetve az ingyenes tőzsdeoktatás / tőzsdetanfolyam részekből is többet megtudhat a tőzsde és a technikai elemzés működéséről, helyes használatáról. Olyan szemléletmódot szeretnénk nyújtani, amely már a tőzsdei alapismereteteket is pontosan és precízen mutatja be. Nézze át a tartalmainkat a TőzsdeParkett.hu, illetve az oktatási aloldalunkon is!

 >>>

Szeretne többet tudni a grafikonrajzoló programok funkcióiról és használatáról, illetve a technikai elemzésről?

A tőzsdei grafikonrajzoló programokkal több tőzsdés cikkben is foglalkozunk, továbbá a tőzsdetanfolyamok nagyrésze is ezen programok által nyújtott eszközeinek helyes használatáról szól, illetve a különböző technikák, tőzsdestratégiák, koncepciók gyakorlati bemutatásáról. A grafikonrajzoló programokról bővebben az adott program leírásánál olvashat többet. Javasoljuk a DEMO (próba) verziók letöltését és kipróbálását.

A technikai elemzéssel kapcsolatos tudásának elmélyítéséhez, a cikkeinket és tőzsdetanfolyamainkat ajánljuk!
A megfelelő technikai elemzői szaktudás elsajátításával, csökkentheti és behatárolhatja kockázatait és növelheti profitját!

 

Ez a dokumentum / cikk, hamarosan bővülni fog még több ismerettel. Látogassa meg ezt az oldalt 1 hét múlva is!

 

Hasznosnak találta a fent leírtakat? Tetszett a cikk a tőzsdei grafikonrajzoló programokról?
A fenti információ ingyenes tőzsdei tartalom. Amennyiben a két kérdés bármelyikére IGEN a válasz, kérjük támogassa a TőzsdeParkett.hu oldalt és a magyarországi befektetői kultúra fejlődését egy like-kal, és/vagy megosztással a facebookon! - Köszönjük!

Ingyenes regisztráció?

 

 

Már a TP közösség tagja vagy?
Itt egyszerűen bejelentkezhetsz:

4 Napos TP KOMPLEX
Tőzsdeoktatás

Budapest, Pécs, Siófok....

Időpontok >>> TP Rendezvény Naptár - 2015


 TP Tőzsdetanfolyam, végzett hallgatók

Életképek egy tőzsdetanfolyamról...

A vélemények megtekinthetőek!


Tőzsdetanfolyamok, tőzsdei rendezvények

TP - Tőzsdetanfolyamok helyszínei


TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


TP Tőzsdearanypont Rendszer

TőzsdeParkett.hu - Tőzsdearanypont Rendszer (ARANYÁSÓK)!

A TőzsdeParkett.hu Tőzsdearanypontok, akár Forintra is válthatók, valódi aranyat érhetnek!
Nem hiszed? Járj utána! > Kattints a képre!

Nyereményjátékaink

Garantált nyereményekkel...

Hogyan érhetjük el a "99%, hogy már nem veszítek, csak nyerhetek" állapotot a tőzsdén?

A leggyakoribb tévhitek a tőzsde világáról!

A leggyakrabban elkövetett
kereskedési / befektetési hibák!

Garantált I. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( I. )

Részletek itt!

Garantált II. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( II. )

Részletek itt!

Garantált III. nyereménnyel...

Garantált tőzsdei nyeremény! ( III. )

Részletek itt!


 TőzsdeParkett.hu - A tőzsdei siker itt kezdődik!


Legfrissebb TaP aktivitások

 •  Szavazatért / Értékelésért
  Köszönjük az értékelést, visszajelzést! (Naponta 1x szerezhető.)
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 130 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 13:14
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 08:55
  21 órája történt. - Te is aktív vagy?
  tothferenc1 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  gyulai2014 » 2 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  horvath.reka » 0 Tőzsdearanypont (TaP)
 

Csatlakozz a facebookon is!

Üdvözöljük legújabb tagjaink!

 • berecs
 • shalom
 • Edmond
 • natnet

Tőzsdei szolgáltatásaink / Kiemelt tartalmak:

 • Tőzsde / Pénzügyi Portál "Legyél egy nyerő tőzsdei közösség tagja!"
 • Tőzsdei Rendezvények "Ismerd meg tőzsdei előadásaink!"
  "Találkozzunk személyesen is!"
 • TP Tőzsdei SMS Szignál Csoport "Ismerd meg szolgáltatásunk! Csatlakozz és profitálj TE is szaktudásunkból!"
 • Tőzsdei Kereskedés "Melyik a legjobb brókercég?"
 • Tőzsdei Grafikonrajzoló Program "A technikai elemző legfontosabb eszköze a tőzsdei grafikonok elemzéséhez, árfolyamok prognosztizáláshoz!"
 • TP Treasury Consulting Döntéstámogatás "Egyedi és hatékony devizapiaci megoldások, sikerorientált díjazással!"
 • Ingyenes Tőzsdei / Pénzügyi Kalkulátorok "A kamatos kamatszámítástól a tőzsdei pozícióméretezésig!"

Kupon / Aktiválási Kód

E: TaP