Tőzsde

A tőzsde?! A TE elsődleges célod a profit?
Tőzsdei szaktudással, tartós sikerekért!
DAX, BUX index, /Ft, Apple, OTP részvény

SikerNavigátor

A TP SikerNavigátor célja: Sikerre navigálunk!
Bármilyen anyagi körülményről indulva, ha ... >
Hisszük: Igazi sikerek, nem csak a tőzsdén!

..és Te?

... szeretnéd?  >  Válassz az alábbiakból:

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó
Regisztráció: Magánszemély
 Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
Cég / Váll.

> TP SikerNavigátor Online Kurzus - Bevezető!

tipp:

TP - Bejelentkezés a tőzsdeportálra

Play-TP-Prezi
Bemutató/Videó  
Regisztráció: Magánszemély
  Magánszemély 
Regisztráció: Cég/Vállalkozás
 Cég/Vállalkozás

A TőzsdeParkett.hu segít megtalálni a legjobb brókercéget! 

 
Mi a brókercég jelentése, rövidebb definíciója?

A magánbefektetőknek nincs lehetőségük közvetlenül szerepelni a tőzsdén. Ők kizárólag bróker-cégeken, bankokon keresztül kereskedhetnek. Ezáltal a brókercég egy szükséges közvetítői szerepkört lát el az ÜGYFÉL (tőzsdei befektető, kereskedő), illetve a TŐZSDE, vagy tőzsdék között! A tőzsde lehet: értéktőzsde, árutőzsde, devizatőzsde is. (Egyes esetekben összevonva is.)

A bróker cégek meghatározott jutalék fejében kereskednek a magánbefektető pénzével (többségében az ügyfél megbízásai alapján), illetve szolgáltatnak kereskedői platform-ot (felületet) arra, hogy a befektető/kereskedő saját maga intézhesse pénzügyeit és "majdnemhogy" közvetlenül lehessen jelen az adott tőzsdén.

>

 
Mi a brókercég feladata és leegyszerűsített működése?

Alapvetően a brókercég feladata, hogy az ügyfele tőzsdei megbízásait (,amely több módon is megadható) végrehajtsa! Értékpapírszámláját kezelje, nyilvántartsa és az ezzel kapcsolatos tájékoztatást megadja. A többi funkció másodlagos és alapvetően az elsőt szolgálja ki, illetve az adott brókercég profitérdekeit!

Kereskedés a tőzsdén!

A fenti példában az ÜGYFÉL - BRÓKERCÉG - BÉT (Budapesti Értéktőzsde) kapcsolatát mutatjuk be.

Az ügyfél (jó esetben a kellő tájékozódás után!!!), kiválasztja a számára megfelelő brókercéget, ahol DEMO (kipróbálás), vagy ÉLES értékpapírszámlát nyit! Ezt magánszemélyként is megteheti bárki, melyhez nagyjából annyi kritériumnak kell megfelelni, mintha egy bankszámlát (lakossági folyószámlát) szeretnénk nyitni.

Ha ez megtörtént, akkor átutaljuk az értékpapírszámlánkra azt az összeget, amivel a tőzsdén szeretnénk kereskedni. Ez alapvetően "pénzben" lesz a számlánkon, tehát jogosultságunk lesz értékpapírt, vagy egyéb tőzsdei termékeket vásárolni és eladni, akár kereskedői szándékkal, akár befektetői célokat kitűzve. Érdemes portfóliót alkotni és a tőzsdei kereskedést megtanulni! - Erről még nagyon sokat olvashat a TőzsdeParkett.hu oldalon, illetve aloldalain. Sajnos sok-sok tévhit van és egyre többen állnak neki a tőzsdézésnek a kellő szakértelem nélkül, ráadásul a "legkézenfekvőbb" megoldás és befektetéshez felhasznált információk, amit az átlagos befektető napjainkában felhasznál, sajnos zsákutcába vezetnek a legtöbb esetben!

Nézzük a továbbiakban csak a gyakorlati működést: Választottunk brókercéget, ahol nyitottunk értékpapírszámlát és van a számlánkon egy kezdő összeg. A megbízást (az ábra alapján is látható - nyilakkal), már nem a "nyílt kikiáltásos" rendszerben tudjuk megadni, hanem többféleképpen:
Ezt megtehetjük személyesen (bemegyünk a bankba/brókercéghez és egyeztetünk a brókerrel), vagy telefonon felhívjuk a brókerünket, esetleg a brókercég által nyújtott platformot használva, szinte közvetlenül visszük a tőzsdére a megbízásunkat. Ezeket a platformokat (felületeket) elérhetjük okostelefonról, számítógépünkről (asztali, laptop, tablet, stb.), vagy úgy nevezett "trade station"-ről, amely tulajdonképpen egy többmonitoros megjelenítéssel támogatott, szintén számítógépes megoldás, amely praktikus ugyan, de a kereskedés sikere alapvetően nem ezen fog múlni!
(A platformok használatát igénybe véve lett zárójelbe téve a "bróker", mint "szükséges rossz", hiszen a tranzakcióért jutalékot kell majd  fizetnünk, amely az ügyfélnek költség, a brókercégnek pedig az egyik fő bevételi forrása.)
Napjainkba a sikeres kereskedés egyik kulcstényezője is egyben, hogy milyen felületet használunk. Ha hosszabbtávú befektetéseink vannak, akkor nélkülözhető, bár ebben az esetben egyszerűsége és kényelmessége miatt ajánlott. Nagyjából ahhoz hasonlítva ezt, mint ahogy általában már a banki tranzakciók (pl.: átutalások) miatt sem megyünk be mindig a bankunkba, hanem többségében már internetbankos felületeken intézzük ezen ügyeinket is.

A részletesebb működésről még olvashat a honlapon, illetve a "Brókercégekről bővebben" ingyenes tőzsdei tartalom e-mailre feliratkozva! Ha van már értékpapírszámlája valahol, akkor is érdemes igénybe vennie ezt a bővebb tájékoztatást! Ha nincs, akkor szinte "kötelezően" javasolnánk! Higyje el, sok múlik ezen!
Ajánlunk Önnek brókercéget az igényei alapján, de a leírások objektívek is egyben és általánosan (brókercégfüggetlenül) is használható információkat tartalmaznak!

>

  
Mi a brókercégek profitérdeke?

 A brókercégek többsége profitorientált vállalat. Profitjuk legnagyobb része a tranzakciós jutalékokból keletkezik. Ha a jutalék példul 1%, egy adott részvény vételére és eladására, akkor az összes költség ezzel 2%, ami egyébként kimondottan magasnak számít!
Konkrétabb példát nézve, ha az OTP részvényét ön 5000Ft-os árfolyamszinten vásárolta, 200db mennyiséggel, akkor a bekerülési érték 1.000.000Ft (=200x5000), a vételi költség pedig az 1.000.000Ft 1%-a, ami: 11.000Ft költséget jelent.
Ha ezt a példa long pozíciót ön 5500Ft-os árfolyamond adta el, tehát brókerdíjat nem számolva 10%-os nyereséggel, akkor a kikerülési érték: 1.100.000Ft (=200x5500), de az eladásra is vonatkozik a jutalék mértéke, amely itt is 1%. Ez 11.000Ft-os költséget fog jelenteni. Összesen a brókerdíjak 21.000Ft-ot visznek el a 100.000Ft-os nyereségből.

(Természetesen ez egy "közepes" példa. A darabszám lehetne 20db is, vagy éppen 2000db. Szintén tévhit, hogy a tőzsdézéshez sok pénz kell. 250-500 ezer forinttal is lehet kereskedni, sőt még egy egyszerűbb portfólió alkotására is van megoldás!)

A fenti példa alapján:
A brókercégeknél nagyon fontos, hogy kedvező brókerdíjunk legyen. Természetesen a "legkedvezőbb", "legolcsóbb" díjakat választva, más-más egyéb plusz kulcstényezőről le kell mondanunk, ami legalább olyan fontos, mint a brókerdíjak mértéke! Ettől függetlenül, javasoljuk, hogy ahol 0,7-1% közötti a brókerdíj (,vagy magasabb), azt semmiképpen ne válasszuk!

A másik fontos megállapítás, hogy a fenti példában egy nyertes tranzakciópárost (vétel/eladás) hajtottunk végre. Veszteség esetén is ki kell fizetni a brókerdíjat, mint költséget! A kockázatkezelés gyakorlatában ezt fontos lesz figyelembe vennünk!

Alapvetően a brókercégnek annyiban érdeke, hogy mi nyereségesek legyünk, hogy hosszabb távon kereskedjünk és lehetőleg minél többet (akár napi szinten).

>

 
Tévhit a brókercégek "ingyenes" tőzsdei oktatásáról!

Ez a téma kapcsolódik a TőzsdeParkett (ingyenes és fizetős) oktatásaihoz és tőzsdetanfolyamaihoz is, de úgy gondoltuk feltétlenül helye van itt, hiszen az egyik "legkézenfekvőbb" dolognak is tűnhet, hogy vegyünk részt az adott (választott) brókercég oktatásain, tőzsdetanfolyamain. - Ez összességében nem is gond, csak azt az egyszerű látszatot kelti, hogy ez elég is lesz a sikerhez...

Külön kell venni 3 oktatást, tőzsdei ismertetőt!
1. A brókercég rendszerét (platformok használatát) és a brókercég által nyújtott kereskedési termékek és lehetőségek (pl.: tőkeáttét...) bemutatását célzó oktatást!
2. A brókercég által szervezett technikai elemzői tanfolyamot, tanácsadást, tippeket, egyéb szolgáltatást, stb. - bemutató oktatást!
3. A ténylegesen sikeres kereskedéshez szükséges ismeretek megszerzését célzó oktatást, tőzsdetanfolyamot! (TőzsdeParkett.hu)!!!!

Javasoljuk, hogy az Önnek megfelelő brókercég kiválasztása után, tájékozódjon a brókercég tanfolyamaival és szolgáltatásaival kapcsolatban, de ne felejtse el, hogy bár vannak nagyszerűen használható daytrade stratégiák is, alapvetően a sok kereskedés megnöveli a forgalmunkat is, ebből következően a brókerdíjak is nagyobb költséget jelentenek! - Így egyes brókercégeknél preferálják a gyakori üzletkötéseket, illetve esetenként a tőkeáttét használatát, amely felnagyítja a nyereséget is, de a veszteséget is, ha nem szakértelemmel használjuk - ÉS természetesen a brókerdíjunk mértéke is a tőkeáttét arányában nagyobb lesz.
Véleményünk szerint a brókercégek oktatásaiban a profitérdek miatt, kevesebb az objektivitás, de alapvetően a platformok használatát bemutató oktatáson érdemes lehet részt venni.

A TőzsdeParkett is ajánl önnek brókercéget, illetve az oldalon jelenhetnek meg ezzel kapcsolatos reklámok, de szervezünk brókercégtől teljesen független tőzsdeoktatást, tőzsdetanfolyamokat, sőt van sms szignál szolgáltatásunk is, amellyel szeretnénk támogatni a kezdő tőzsdézőket legalább úgy, mint akik a javaslatainkat, stratégiáinkat portfólióban (tőkéjük egy részével) alkalmazzák már régóta, amellett, hogy több éve kereskednek, teljesen saját elemzésük alapján is a tőzsdén!
Alapvetően nem a "sok" pozíciónyitás a lényeges és a célravezető (főleg kezdőként!), hanem az optimális mennyiségű pozíciók megnyitása!
Röviden: Amikor a piacon az adott időtávon reális valószínűség van a (nagyobb!) nyereség elérésére, kalkulált kockázatkezelés mellett!

A tőzsdetanfolyamokról és más egyéb szolgáltatásunkról bővebben az adott menüpontban olvashat!
Az elérhető ingyenes tőzsdei oktatóanyagainkból is sokat tanulhat! Olyan információkhoz juthat, ahol máshol ezért fizetnie kell, vagy éppen meglévő számlával kell rendelkeznie és nem a fentiekhez hasonló objektív, tárgyilagos bemutatással találkozhat!
Kezdje ezek áttanulmányozásával az oldalon, illetve igényelje ingyenes tőzsdei tartalom e-mailjeinket az adott témáknál! (Nem hírlevél!)

A TőzsdeParkett tartalmaira és szolgáltatásaira jellemző, hogy:
Összhangban van az Ön profitérdekeivel!
A tudás és a helyes információk az egyik legkifizetődőbb / legjövedelmezőbb tényezők a tőzsdén!

>

 
 Mi a bróker? Egyes brókerek (személy) szakértelme és feladatai.

A bróker jelentése, rövid definíciója:
A bróker tőzsdei üzletkötő, ügyfelei megbízása alapján ad-vesz értékpapírokat. A munkakör betöltését, törvény szabályozza.

A brókereknek brókervizsgát kell tenniük. Ők maguk alapvetően nem kereskedhetnek a tőzsdén, csupán az ügyfelek megbízásait teljesítik. Ez a legfőbb feladatuk. Tehetnek javaslatokat, de sokszor csak a vezetői elemzések és hírek alapján teszik ezt, megfigyelhetően elég óvatosan. Kivételek persze vannak, de:

Haladó tőzsdetanfolyamot végzett hallgatóinknak szoktuk javasolni:
Saját maguk hozzák meg a kereskedési döntéseiket, lehetőleg online felületen (platformokon)! Híreket mellőzve, hiszen ami lényeges, azt a grafikon tartalmazza, úgymond: "beárazza", vagy "beárazta" már. Brókerünktől annyit kérdezzünk: Mi újság? Szép időnk van, nem? ... stb.

  
Hogyan válasszunk brókercéget? ( I. )

(Milyen kulcstényezőkre érdemes odafigyelni?)

 • Biztonság
 • Megbízhzatóság
 • Rendszer (platformok, felületek) használhatósága, profizmusa
 • Brókerdíjak és egyéb költségek mértéke
 • Technikai és információs támogatás
 • Kereskedőlogikai lehetőségek, felépítés

 

 • Kiegészítő (használható!!) szolgáltatások
 • Milyen piacokat, tőzsdéket érhetünk el?
 • Instrumentum- és termékskála
 • Milyen tőkeáttét lehetőségek vannak?
 • Milyen felügyeleti szervek ellenőrzik?
 • Milyen garanciák állnak a cég mögött?

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül. Részletesebb tájékoztatás: 

Miért fontos a számunkra megfelelő brókercég megtalálása, avagy:

"A brókercégekről bővebben!" - ingyenes tőzsdei tartalom!Görgess leljebb!Igényelném az ingyenes tőzsdei anyagot a brókercégekről!
Szeretném ismereteimet bővíteni!
 

 

Ingyenes regisztráció?

 

 

Már a TP közösség tagja vagy?
Itt egyszerűen bejelentkezhetsz:

Legfrissebb TaP aktivitások

 •  Szavazatért / Értékelésért
  Köszönjük az értékelést, visszajelzést! (Naponta 1x szerezhető.)
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 130 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 13:14
  16 órája történt. - Te is aktív vagy?
  Tibor7306 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Sikeres TP bejelentkezés
  2018. március 23. péntek, 08:55
  21 órája történt. - Te is aktív vagy?
  tothferenc1 » 200 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  gyulai2014 » 2 Tőzsdearanypont (TaP)
 •  Ajánló pontok
  2 napja történt. - Te is aktív vagy?
  horvath.reka » 0 Tőzsdearanypont (TaP)
 

Csatlakozz a facebookon is!

Üdvözöljük legújabb tagjaink!

 • berecs
 • shalom
 • Edmond
 • natnet

Tőzsdei szolgáltatásaink / Kiemelt tartalmak:

 • Tőzsde / Pénzügyi Portál "Legyél egy nyerő tőzsdei közösség tagja!"
 • Tőzsdei Rendezvények "Ismerd meg tőzsdei előadásaink!"
  "Találkozzunk személyesen is!"
 • TP Tőzsdei SMS Szignál Csoport "Ismerd meg szolgáltatásunk! Csatlakozz és profitálj TE is szaktudásunkból!"
 • Tőzsdei Kereskedés "Melyik a legjobb brókercég?"
 • Tőzsdei Grafikonrajzoló Program "A technikai elemző legfontosabb eszköze a tőzsdei grafikonok elemzéséhez, árfolyamok prognosztizáláshoz!"
 • TP Treasury Consulting Döntéstámogatás "Egyedi és hatékony devizapiaci megoldások, sikerorientált díjazással!"
 • Ingyenes Tőzsdei / Pénzügyi Kalkulátorok "A kamatos kamatszámítástól a tőzsdei pozícióméretezésig!"

Kupon / Aktiválási Kód

E: TaP